AOAR a initiat un grup de monitorizare care va analiza modul in care autoritatile gestioneaza activitatile pentru utilizarea fondurilor structurale.
Grupul de monitorizare include reprezentanti ai AOAR, ai societatii civile, ai patronatelor, a
AOAR a initiat un grup de monitorizare care va analiza modul in care autoritatile gestioneaza activitatile pentru utilizarea fondurilor structurale.
Grupul de monitorizare include reprezentanti ai AOAR, ai societatii civile, ai patronatelor, ai sindicatelor, ai mediului de afaceri si ai bancilor.
"Avem deja experienta fondurilor de preaderare si vedem ca acelasi sistem care s-a ocupat de acele fonduri le va gestiona si pe cele de postaderare", a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru.
El a aratat ca una dintre problemele legate de fondurile de post-aderare este lipsa de coordonare a autoritatilor.
Referindu-se la acelasi subiect, prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank, Marinel Burduja, a afirmat ca printre principalele probleme legate de coordonarea procesului de accesare a fondurilor europene se numara lipsa unui centru unic de comanda si a comunicarii intre diverse autoritati si mediul de afaceri.
De asemenea, presedintele Confederatiei Patronatelor din Industrie, Dumitru Constantin, a aratat ca principalele temeri legate de aceste fonduri sunt legate de posibilitatea ca banii sa fie risipiti sau sa serveasca anumite interese personale.
Acesta a mai spus ca "patronatele sunt interesate ca Romania sa ajunga pe picior de egalitate cu state precum Germania sau Spania. Ne este teama ca banii se vor duce pe blocarea mediului de afaceri din Romania si ca fondurile vor ajunge in anumite buzunare".
Totodata, vicepresedintele AOAR, Constantin Bostina, a afirmat ca "trebuie sa se inteleaga de actuala putere ca daca amana utilizarea fondurilor, amana de fapt reducerea decalajelor dintre Romania si alte state europene".
Grupul de monitorizare va publica lunar un buletin care va contine opinii asupra activitatii institutiilor monitorizate, va prezenta proiectele finantate avand ca sarcini aprobarea programelor operationale sectoriale, organizarea sesiunilor de depunere de proiecte, precum si decontarile si incasarile din fonduri europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.