Oficialii francezi erau convinsi de refuzul Hezbollah, dar au fost surprinsi de acordul organizatiei fundamentaliste islamice a seicului Nassrallah. Conferinta urmeaza sa-si inceapa lucrarile pe 14 iulie 2007, la Paris. Franta nu socoteste Hezbollah
Oficialii francezi erau convinsi de refuzul Hezbollah, dar au fost surprinsi de acordul organizatiei fundamentaliste islamice a seicului Nassrallah. Conferinta urmeaza sa-si inceapa lucrarile pe 14 iulie 2007, la Paris. Franta nu socoteste Hezbollah o organizatie terorista, ci ca partid politic legitim, cu deputati in Parlamentul libanez, motiv pentru care a fost invitat la Conferinta internationala. Parisul a anuntat ca au fost invitati cate doi reprezentanti din partea tuturor partidelor libaneze. Livni nu si-a putut stapani reactia negativa fata de initiativa omologului ei francez. Kouchner, care este de origine evreiasca, a mai surprins-o pe Tzipi Livni cu cererea sa privind eliberarea unui mare numar de palestinieni detinuti in inchisorile israeliene. "Exista acum un moment bun pentru ca in urmatoarele 15 zile Israel sa elibereze detinuti si sa faca si alte gesturi binevoitoare fata de palestinieni", i-a spus francezul. Vom elibera 250 de detinuti, l-a informat Livni. Nu-i suficient, a remarcat Kouchner. Si a adaugat: "Franta vrea ca Israel sa actioneze repede, concret si vizibil in vederea intaririi fortelor moderate ale Autoritatii Palestiniene si revitalizarii procesului de pace israeliano-arabe."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.