Cei zece consilieri municipali ai PNL nu vor vota in sedinta convocata saptamana viitoare proiectul lui Costica Costanda, prin care vrea sa transforme Parcul Bordei intr-un cartier de vile de lux. Anuntul a fost facut de Antonel Tanase

  Cei zece consilieri municipali ai PNL nu vor vota in sedinta convocata saptamana viitoare proiectul lui Costica Costanda, prin care vrea sa transforme Parcul Bordei intr-un cartier de vile de lux. Anuntul a fost facut de Antonel Tanase - liderul grupului care a organizat ieri o conferinta de presa pe trotuarul din fata Primariei Capitalei.  "Nu intelegem graba cu care domnul primar general Adriean Videanu promoveaza proiectul de modificare a indicatorilor urbanistici pentru zona Bordei, mai ales ca are la dispozitie, potrivit legii, trei ani pentru aplicarea dispozitiilor din sentinta Curtii de Apel. Mai mult, decizia in sine este una periculoasa, deoarece instanta se substituie autoritatii locale si decide modificarea indicatorilor urbanistici. Este un caz grav de incalcare a Constitutiei, pentru ca prin aceasta sentinta, asa cum a fost ea prezentata de Adriean Videanu, se incalca principiul separatiilor puterilor in stat. Consilierii PNL nu se simt «obligati» de nimeni sa voteze pentru distrugerea unui parc", a spus Antonel Tanase.  SOLICITARE. Consilierul liberal i-a cerut primarului Capitalei sa prezinte public documentul care atesta ca cele 3,3 hectare de teren atribuite omului de afaceri Costel Constanda se aflau in anul 2003 in domeniul privat al municipalitatii. Pentru aprobarea PUZ-ului Bordei este nevoie de votul a jumatate plus unul din numarul total de consilieri, adica 28 de voturi (din 55). Reprezentantii PNL si PSD (in total 21 de voturi) au anuntat deja ca nu sunt de acord cu acest proiect, insa validarea proiectului lui  Constanda se poate face cu voturile PD, PC, PRM si PLD (in total 34 de voturi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.