Ce bem, ce mancam Painea dietetica neagra "Oltina" are in compozitie, conform etichetei, urmatoarele ingrediente: "faina neagra tip 1.250 drojdie, ameliator (faina de soia, emulgator E 471 mono si digliceride ale acizilor grasi), enzime alfa amiliaza, hemiceluloza, agent oxidant E 300 (acid ascorbic), agent tratare L cisteina), sare iodata, apa".  ANALIZA. Produsul nu contine eticheta nutritionala, din pacate, desi acest lucru este necesar, avand in vedere ultimele reglementari in vigoare la nivel european. Fiind procesata din faina neagra, aceasta retine cea mai mare parte a complexului vitaminic B, saruri minerale, fibre alimentare, grasimi, proteine si alte substante biologic active, ceea ce o recomanda ca pe o paine din segmentul sanatos, atunci cand este consumata cu moderatie in cadrul unei diete variate si echilibrate, ne explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.  CONCLUZII. Toate categoriile de consumatori pot folosi produsul analizat, insa cu moderatie de supraponderali si obezi. Specialistul nostru recomanda ca diabeticii sa ceara avizul medicului inainte de a consuma aceasta paine.  Din cauza continutului de gluten este total interzisa celiachicilor.