Ministerul Economiei si Finantelor a plasat ieri o emisiune de titluri de stat de tip benchmark, cu valoarea nominala de 143,36 mil. lei, cu un randament mediu de 7,13% pe an si cu scadenta la trei ani si trei luni, conform unui comunicat al bancii c
Ministerul Economiei si Finantelor a plasat ieri o emisiune de titluri de stat de tip benchmark, cu valoarea nominala de 143,36 mil. lei, cu un randament mediu de 7,13% pe an si cu scadenta la trei ani si trei luni, conform unui comunicat al bancii centrale.
Ministerul anuntase o valoare a titlurilor licitate de 500 milioane lei, iar randamentul maxim acceptat de acesta a fost de 7,15%, la fel ca la ultima licitatie de titluri de acest tip.
Oferta totala a bancilor a fost de 768,56 mil. lei, de peste cinci ori mai mare decat suma acceptata de Finante. Valoarea nominala a unei obligatiuni de tip benchmark este de 10.000 lei, iar titlurile au o rata a cuponului de 6,00%.
La licitatie au depus oferte de cumparare de titluri de stat 12 dealeri primari: ABN Amro Bank, Alpha Bank Romania, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, Bancpost, Citibank Romania, Casa de Economii si Consemnatiuni, ING Barings, MKB Romexterra, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank.
Ultima emisiune de titluri de stat de tip benchmark a avut loc pe 21 iunie, cu scadenta la trei ani si patru luni, in urma careia MEF a atras 98,4 milioane lei, cu un randament mediu de 7,14%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.