Ritmul de crestere pentru Logan se tempereaza: cu 20.000 de unitati in plus vindute in afara si cu 5.000 de masini mai putin in Romania.

Automobile Dacia, cel mai important producator autohton de autovehicule, a inregistrat o cres
Ritmul de crestere pentru Logan se tempereaza: cu 20.000 de unitati in plus vindute in afara si cu 5.000 de masini mai putin in Romania.

Automobile Dacia, cel mai important producator autohton de autovehicule, a inregistrat o crestere generala a vinzarilor de opt puncte procentuale pe ansamblul primului trimestru din acest an. Vinzarile din Romania au scazut de la 56.405 unitati in primele sase luni din 2006, la 51.312 masini in perioada similara din acest an. La export, au fost comercializate 60.522 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de peste 50% comparativ cu cele 40.166 de masini vindute in perioada ianuarie-iunie 2006. Per total, Logan a fost vindut in 111.834 de unitati, cu 8% mai mult fata de nivelul atins in primele sase luni ale anului trecut.

Defalcat, clientii Dacia din Romania au optat pentru 39.165 de masini Logan berlina. Vinzarile versiunii break, Logan MCV, pe piata romaneasca s-au cifrat la 8.476 de unitati la sfirsitul primului semestru al acestui an. Lansat in Romania in ianuarie si disponibil spre vinzare de la mijlocul lunii februarie, Logan VAN, inlocuitorul modelului Pick-Up, s-a vindut in 3.671 de exemplare. Pe plan international, Europa Occidentala ramine principala destinatie de export, cumulind peste 50% din totalul vinzarilor de Logan in strainatate. Oficialii Dacia au anuntat ca au primit 400 de comenzi intr-o singura luna pentru Logan berlina pe GPL, iar modelul MCV va fi disponibil pe gaz petrol lichefiat incepind cu 15 iulie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.