Turul Frantei - Cea mai importanta competitie ciclista din lume incepe azi de la Londra  Peste 3.500 de kilometri vor parcurge rutierii participanti in Le Tour in cele 23 de zile de concurs. Pedalarea porneste azi din Capitala Marii Britanii
Turul Frantei - Cea mai importanta competitie ciclista din lume incepe azi de la Londra  Peste 3.500 de kilometri vor parcurge rutierii participanti in Le Tour in cele 23 de zile de concurs. Pedalarea porneste azi din Capitala Marii Britanii si nu are un favorit cert din cauza scandalurilor de dopaj. Pe langa Jocurile Olimpice si Campionatul Mondial de Fotbal, planeta mai are inca o competitie ce se ridica la acelasi nivel. Turul Ciclist al Frantei reprezinta evenimentul care an de an transforma Hexagonul in cel mai mediatizat loc din lume.  ITINERAR. Pentru al doilea an consecutiv, plecarea are loc din alta tara decat cea care este adevarata gazda a Le Tour. Editia din acest an va lua startul de la Londra, acolo unde va avea loc astazi prologul. O cursa de 7,5 kilometri, incepand cu ora 17:00, ora Romaniei, de o parte si de cealalta a Tamisei, in apropiere de cele mai importante obiective turistice ale Capitalei britanice. Vremea nu se anunta tocmai buna, Londra avand parte de ploi puternice in ultimele zile. Traseul va continua maine pana la Canterbury, apoi caravana va pedala pe continent, prin Belgia, urmand ca de marti, in etapa a 3-a, sa intre pe teritoriul Frantei. De aici, rutierii vor trece prin Alpi, se vor bronza pe Coasta de Azur, vor mai avea o abatere de la drum in runda cu numarul 15 pentru o scurta plimbare pe teritoriul Spaniei. Finalul este prevazut pentru 29 iulie, la Paris, cu traditionala sosire de pe Champs-Elysées. Pronosticuri Dupa retragerea lui Armostrong, cel care a dominat ciclismul mondial vreme de un deceniu, inca nu s-a gasit un favorit pentru o competitie de asemenea anvergura. Retragerea americanului a reprezentat o pierdere nu doar in plan sportiv. Din punct de vedere al marketingului, Marea Bucla a avut de suferit. In plus, scandalurile de dopaj din ultimii ani au atras o lumina proasta asupra ciclismului mondial. Sponsorii nu se mai inghesuie sa arunce cu bani pe un sport care isi cauta liderul. Tocmai din acest motiv, este greu de pariat pe rutierul care la finalul Turului Ciclist al Frantei va ramane cu tricoul galben.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.