Negocieri - PSD cere pact politic pe Educatie PSD solicita Guvernului sa negocieze cu partidele parlamentare un pact politic pe tema Educatiei. Seful Departamentului Educatie al PSD, Ana Birchall, a declarat ieri ca PSD solicita Executivului inceper
Negocieri - PSD cere pact politic pe Educatie PSD solicita Guvernului sa negocieze cu partidele parlamentare un pact politic pe tema Educatiei. Seful Departamentului Educatie al PSD, Ana Birchall, a declarat ieri ca PSD solicita Executivului inceperea de negocieri pentru adoptarea unui pachet de legi in domeniul Educatiei, ce cuprinde Legea invatamantului universitar si preuniversitar, Legea statutului personalului didactic, Legea descentralizarii, Legea salarizarii si Legea calitatii in invatamant, pornind de la un procent alocat Educatiei pe anul viitor de 7% din PIB.   Incompatibilitate - Sassu a demisionat din PSD Alexandru Sassu, desemnat de Parlament sa asigure interimatul la conducerea SRTV, a demisionat ieri din functia de secretar executiv al PSD, el renuntand, totodata, prin demisie, si la calitatea de membru al formatiunii social-democrate. Potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax, Sassu si-a depus demisiile atat la cabinetul presedintelui Mircea Geoana, cat si la organizatia din Bucuresti din care face parte. In ambele demisii, Sassu isi motiveaza gestul prin conformarea la Legea de functionare a SRTV.   Mizeria  din capitala - PC asteapta demiterile anuntate Conservatorii au salutat decizia premierului Tariceanu de a-i destitui din functii pe cei responsabili de mizeria de la marginea Capitalei. Vicepresedintele PC Bucuresti, Cristian Popescu Piedone, spera insa ca decizia sa aiba si o finalitate. "Noi am atras atentia asupra acestei probleme grave de mai bine de o luna", a declarat Piedone, amintind ca de Ziua Mondiala a Mediului conservatorii din Sectorul 4 au protestat fata de maldarele de gunoaie de pe cheiul Dambovitei,  aflate in aceeasi zona despre care a vorbit si premierul. (L.G.)   Vasile Dancu - "Partidele, cu fundul spre oameni" Vicepresedintele PSD Vasile Dancu a declarat ieri ca Romania se confrunta cu o criza a sistemului politic si a aratat ca toate partidele sunt "cu fundul spre oameni si cu fata spre lideri". Pe de alta parte, el a sustinut ca aprecierile la adresa sa ale presedintelui Basescu nu l-au magulit. "Cand adversarii isi permit sa te laude, inseamna ca nu te privesc ca pe o amenintare si nu prezinti pericol pentru ei", a precizat Dancu, adaugand ca propunerea lui Ion Iliescu de a se convoca biroul de conducere al PSD pentru a dezbate cele spuse de Basescu nu este cea mai buna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.