EXPLOATATOR. Politia din Carlota a arestat un roman acuzat ca isi exploata compatriotii, informeaza Diario Cordoba - editia electonica. Potrivit politistilor, N.C., care locuia legal de un an si jumatate in La Paz, organiza aducerea romanilor in Sp
EXPLOATATOR. Politia din Carlota a arestat un roman acuzat ca isi exploata compatriotii, informeaza Diario Cordoba - editia electonica. Potrivit politistilor, N.C., care locuia legal de un an si jumatate in La Paz, organiza aducerea romanilor in Spania, sub pretextul ca ii va angaja. Cand ajungeau la destinatie, N.C. le lua actele si-i obliga sa lucreze ca zilieri, iar el le lua toate castigurile. Cei 40 de romani pe care-i adusese locuiau intr-o ferma veche, fara apa si curent electric, in conditii mizerabile. Politistii au actionat dupa ce i-au auzit pe alti muncitori romani din zona vorbind despre situatia compatriotilor exploatati.   POLITIST ROMAN ARESTAT. Politia canadiana a arestat joi 25 de persoane, printre care si un ofiter de politie roman, in urma unor raiduri care au vizat capturarea unor traficanti de droguri, relateaza CTV News, citat de Mediafax. Raidurile au fost organizate in urma unei investigatii care a vizat o organizatie criminala din Europa de Est suspectata ca introduce marijuana in Statele Unite si cocaina in Canada. Ioan Florin Floria, un politist in varsta de 34 de ani care activa de opt ani in serviciul antidrog al politiei din Toronto, este acuzat de complicitate cu organizatii implicate in traficul de droguri, de utilizare a unor informatii interne pentru a ajuta infractorii, obstructionarea justitiei si complicitate la rapire.   NOUA REPATRIERE DIN GAZA. Ambasada Romaniei de la Tel Aviv a obtinut aprobarile  de la autoritatile militare israeliene pentru scoaterea din Gaza a unui grup de 80 de romani, a anuntat Dragos Ciocirlan, corespondentul in Israel al Radio Romania Actualitati. Acesta a precizat ca din grup fac parte femei cu cetatenie romana, casatorite cu palestinieni, si foarte multi copii, dintre care unii sugari. Majoritatea celor din grup nu are documente romanesti. Plecarea ar urma sa aiba loc saptamana viitoare. Grupul va merge, probabil, pe acelasi traseu ca romancele repatriate in urma cu doua saptamani: vor tranzita Israelul si se vor imbarca de pe aeroportul din Amman - Iordania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.