Steaua a pierdut miercuri seara si al doilea meci din cadrul turneului de la Kaprun, scor 2-3 (0-2) cu vicecampioana Austriei, SV Ried, dupa ce a cedat, cateva zile mai devreme, si in fata campioanei din Cipru, Apoel Nicosia, scor 1-2 (1-0). Gica
Steaua a pierdut miercuri seara si al doilea meci din cadrul turneului de la Kaprun, scor 2-3 (0-2) cu vicecampioana Austriei, SV Ried, dupa ce a cedat, cateva zile mai devreme, si in fata campioanei din Cipru, Apoel Nicosia, scor 1-2 (1-0). Gica Hagi, antrenorul ros-albastrilor, ramane astfel fara victorie de la preluarea Stelei, dar urma sa joace aseara, in ultima partida din Austria, cu vicecampioana Lituaniei, FK Vilnius.
Ried a deschis scorul in minutul 32, cand Cernea a deviat in propria poarta o centrare la coltul scurt. Scorul a devenit 2-0 in minutul 40, cand Djokic a inscris din interiorul careului. In minutul 60, Hagi a schimbat aproape intreaga echipa si, dupa numai 10 minute, Gurita a marcat, trimitand mingea in plasa cu capul, dupa un corner de pe stanga executat de G. Coman. Steaua a restabilit egalitatea in minutul 72, prin M. Croitoru, care a inscris tot cu capul, din careul mic, dupa o centrare de pe stanga a lui Ochirosii. Ried a revenit in avantaj in minutul 73, cand Erbek a inscris din interiorul careului, profitand de o eroare de marcaj a defensivei steliste. Hagi a trimis in teren urmatoarea echipa: Cernea - P. Marin (60 Nesu), Ov. Petre, E. Baciu, Emeghara (77 Saban) - Badoi (60 Cristocea), Lovin (60 Radoi), Bostina (60 G. Coman), Dica (68 Bicfalvi) - Neaga (60 Gurita), V. Iacob (M. Croitoru). Dupa ce in amicalul cu Apoel banderola de capitan a fost purtata de Neaga, miercuri aceasta a stat pe bratul lui Dica. Dupa iesirea din teren a "decarului", capitan a fost Radoi, aflat la primul sau meci in aceasta vara, dupa o accidentare suferita in finalul sezonului trecut. Hagi a declarat dupa meci, la "Sport.ro", ca Steaua a pierdut din cauza lipsei de concentrare a jucatorilor. "Am primit goluri din cauza lipsei de concentrare, insa sunt multumit de repriza a doua. Nu m-a interesat scorul, dar ceea ce ma ingrijoreaza este ca nu avem prospetime si apar erori defensive. Sunt suparat ca am pierdut, dar am incredere in potentialul echipei", a spus "Regele", care s-a referit si la "dubla" cu Zaglebie Lubin, din turul II preliminar al UEFA Champions League: "Vom avea un meci greu, cu o echipa poloneza ce are un moral foarte bun, insa noi suntem Steaua si trebuie sa ne calificam in grupe. Vom da tot ce putem pentru a fi acolo!". Altfel, Steaua va reveni diseara in Romania, iar luni va pleca in Olanda, la Mierlo, unde va juca amicale cu GKS Belchatow (Polonia), pe 12 iulie, Litex Loveci (Bulgaria), pe 14 iulie, AEK Atena, pe 16 iulie, si Willem II Tilburg (Olanda), pe 18 iulie.
Golanski vine, Fonte mai asteapta
Gruparea din Ghencea a ajuns la o intelegere cu fundasul polonez Pawel Golanski (25 de ani, 5 selectii in nationala), de la Korona Kielce, aflat si in vizorul unor echipe din Italia si Germania. In scurt timp, impresarul lui Golanski va negocia contractul jucatorului cu Adrian Ilie, managerul sportiv al ros-albastrilor. Altfel, Ilie a anuntat ca un alt fundas, Jose Fonte, este pe lista sa, dar ca Amadora, echipa fotbalistului, vrea doar sa-l imprumute pe acesta, nu sa-l transfere definitiv. Tot din Portugalia, Steaua l-a mai monitorizat pe fundasul dreapta Joao Pedro da Silva Pereira, international "under 21" format la Benfica si imprumutat ultima oara la Gil Vicente, in liga secunda. Ilie s-a mai interesat si de atacantul lui Beleneses, Eduardo Fernandes Pereira Gomes Dady (26 de ani), si n-a renuntat nici la singura varianta interna de transfer, "bancarul" Ovidiu Herea, cotat de Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, la 3.000.000 de euro. Se pare ca, aseara, Iacov a redus pretentiile la 2.000.000 de euro, dar Steaua nu ofera decat 1,7 milioane de euro.
TAS: Ochirosii este al Stelei
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca mijlocasul Iulian Ochirosii apartine definitiv FC Steaua, respingand, astfel, memoriul inaintat de FC Steaua Dunarii Galati impotriva gruparii din Ghencea.
De asemenea, TAS a decis ca hotararea Comisiei pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF, prin care se stabilea faptul ca Ochirosii apartine gruparii din Ghencea, este definitiva si irevocabila. Decizia comunicata miercuri seara de TAS vine dupa ce FC Steaua Dunarii Galati a depus un memoriu impotriva clubului bucurestean.
In luna mai, cand a fost judecat memoriul, la TAS a fost audiat si Ochirosii, care si-a exprimat dorinta de a ramane la Bucuresti. Ochirosii, in varsta de 18 ani, a venit la Steaua in vara anului 2005, de la Steaua Dunarii Galati, grupare care colaboreaza cu Otelul Galati. In apelurile facute la comisiile FRF, Steaua Dunarii Galati a prezentat un contract semnat cu Ochirosii, valabil pana in 2008, in care este specificat faptul ca jucatorul nu poate fi transferat la alta grupare pe perioada junioratului fara acordul clubului. FC Steaua Bucuresti a invocat insa faptul ca Steaua Dunarii Galati nu a inregistrat contractul cu jucatorul in termen de sase luni, iar acesta a devenit astfel nul. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.