Un tanar de 23 de ani din Craiova si-a pierdut viata, iar alte noua persoane au fost ranite ca urmare a doua accidente grave produse ieri pe Autostrada Soarelui. Ciocnirile in lant au fost provocate de vizibilitatea extrem de redusa ca urmare a fumul
Un tanar de 23 de ani din Craiova si-a pierdut viata, iar alte noua persoane au fost ranite ca urmare a doua accidente grave produse ieri pe Autostrada Soarelui. Ciocnirile in lant au fost provocate de vizibilitatea extrem de redusa ca urmare a fumului provenit de la un incendiu care a cuprins hectare intregi de miriste de pe marginile drumului.

IN LANT. In jurul orei 14:00 la kilometrul 97, patru autoturisme care rulau pe sensul Constanta - Bucuresti s-au izbit unele de altele dupa ce au intrat in norul gros de fum. Soferii nu fusesera atentionati de nici un reprezentant al politiei ca vizibilitatea este redusa din cauza focului izbucnit pe miriste, desi traficul pe autostrada era supravegheat in acel moment de cinci echipaje ale Politiei Rutiere. La scurt timp, pe celalalt sens de drum, alte 20 de autoturisme s-au ciocnit in lant din aceeasi cauza. Pompierii au incercat aproximativ doua ore sa stinga flacarile care au cuprins campul si care imediat dupa accident ajunsesera la jumatate de metru de masinile accidentate. Mai multe salvari au fost trimise in zona, iar un elicopter al SMURD a reusit cu greu sa aterizeze la fata locului pentru ca medicii sa acorde primul ajutor celor doua persoane aflate in stare grava si altor sapte cu rani usoare. Tanarul craiovean a fost descoperit in autoturism, blocat la volan, dar cu toate eforturile nu a mai putut fi salvat.

VINOVATIE PASATA. Dupa producerea celui mai mare eveniment rutier produs pe timp de vara, responsabilitatea a inceput sa fie pasata intre autoritatile care ar fi putut sa preintampine tragedia: Politia, Compania Nationala de Drumuri si Garda de Mediu. Comisarul-sef al Garzii de Mediu Calarasi, Gheorghe Ganea, s-a aparat spunand ca proprietarii terenurilor din zona au fost amendati de nenumarate ori pentru incendierea campurilor. Potrivit acestuia, subordonatii sai au plecat imediat pe teren pentru a descoperi modalitatea in care mirisitile au fost aprinse si pentru identificarea proprietarilor loturilor de pamant care au ars ieri in zona accidentului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.