Cativa martori au reusit sa faca o serie de fotografii uimitoare in care se pot vedea ravagiile vremii.
Doua fete, de 13 si 15 ani au fost lovite de traznet in timp ce se intorceau de la scoala. Medicii de pe ambulanta care sosisera la fata loc
Cativa martori au reusit sa faca o serie de fotografii uimitoare in care se pot vedea ravagiile vremii.
Doua fete, de 13 si 15 ani au fost lovite de traznet in timp ce se intorceau de la scoala. Medicii de pe ambulanta care sosisera la fata locului au declarat ca atat de puternic a fost impactul, incat cele doua fetite au fost efectiv descaltate de fulger.
"Au fost lovite de traznet simultan. Cele doua fetite au rani de intrare si iesire pe maini si picioare", a declarat purtatorul de cuvant al Ambulantei. El a mai completat ca fetele nu si-au pierdut cunostinta si ca ranile nu au fost foarte grave.
Furtuna de acum si ploile de zilele acestea au transformat luna iulie in cea mai ploioasa perioada din ultimii ani. Specialistii au declarat ca numai in anul 1912 si 1982 s-au mai inregistrat astfel de catastrofe naturale.
Dupa doar cateva momente de groaza, soarele a iesit din nou, toti londonezii iesind din "ascunzatori" si grabindu-se acasa, uzi si speriati.
Purtatorul de cuvant al Departamentului de Meteorologie a declarat ca "a aparut un val de aer rece. Cand a aparut soarele, a incalzit solul iar diferentele mari de temperatura au declansat furtuna". Specialistii sunt de parere ca astfel de fenomene vor mai aparea.
Se pare ca in toata lumea furtunile fac ravagii. Zilele trecute, in sud-estul Australiei, sute de oameni au fost evacuati si zeci de case au fost distruse in urma unor inundatii masive. Pana la aparitia ploilor, regiunea se confruntase cu o seceta de proportii care durase luni de zile.
La sfarsitul lunii iunie si Germania a fost afectata de furtuni deosebit de puternice.
Un responsabil al ONU, Salvano Briceno, a declarat ca recentele inundatii de pe glob, precum si valul de caldura din sudul Europei indica faptul ca populatia globului trebuie sa fie mai bine pregatita pentru a face fata impactului schimbarii climatice. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.