A plecat de la ideea ca va realiza o emisiune informativa de stiri si dezbateri financiare si a ajuns la un jurnal de stiri din afaceri, din economie, dar si sociale sau politice. Maine, prezentatorul si realizatorul emisiunii BizBazar difuzata la An
A plecat de la ideea ca va realiza o emisiune informativa de stiri si dezbateri financiare si a ajuns la un jurnal de stiri din afaceri, din economie, dar si sociale sau politice. Maine, prezentatorul si realizatorul emisiunii BizBazar difuzata la Antena 3, Moise Guran, isi sarbatoreste ziua de nastere.

"As zice ca ma numar printre acei oameni care nu cred niciodata in intamplari. Nu cred ca viata fiecaruia dintre noi e un sir infinit de accidente cosmice. Teoria asta mi se pare de un romantism prostesc. Ceea ce vreau sa spun este ca eu sunt genul de om care isi proiecteaza viitorul pe termen lung si isi urmareste scopul pana la capat. Sunt incapatanat rau de tot si nu mi-e rusine sa recunosc asta, chiar daca de multe ori am mai si gresit din aceasta cauza. Nu ma incanta ideea de surpriza, chiar daca ma bucur, bineinteles, atunci cand am parte de una placuta. Cu toate astea, n-am planuit eu sa apar zilnic la televizor.

Sincer, nici nu mi se pare relevant acest aspect al vietii mele. Am planuit in schimb sa devin jurnalist pe domeniul economic si m-am pregatit si inca ma mai pregatesc cat pot mai bine pentru asta. Eu sunt jurist de formatie si la inceput, cativa ani din cariera mea, am fost reporter de investigatii. Intr-o zi, acum aproape zece ani, am optat definitiv pentru altceva. Am deschis o noua usa, alegand domeniul care ma pasiona cel mai mult.

Pietele de capital reprezinta provocarea suprema pentru orice jurnalist in acest domeniu. E ca baletul. Daca il stii, poti sa dansezi orice. Bursa e un fenomen fascinant in sine, nu neaparat pentru ca iti ofera posibilitati practic nelimitate de castig. E ca un urias joc de pocher, cu zeci de mii de jucatori care nu se vad si nu se cunosc intre ei, dar sunt parteneri. Banii nu sunt un scop in sine. Cel putin nu pentru mine, desi ca jurnalist in domeniu banii imi sunt obiectul muncii. Nu ma consider un om norocos, pentru ca eu nu cred in noroc sau ghinion. Ma consider un speculator. Unul caruia nu-i place sa rateze ocazii. De asemenea, ma consider un om echilibrat. Nu sunt nici romantic, nici visator, dar sunt idealist. In sensul de principialist. Un jurnalist caruia ii lipseste asta va face compromisuri si va sfarsi prin a deveni altceva. Ceva urat, veros, un personaj negativ al unei societati bolnave de ciuma coruptiei.

Traiesc din salariu si nu mi-e rusine sa recunosc asta, chiar daca poate unii dintre telespectatorii emisiunii BizBazar ar putea fi dezamagiti. Pe bursa ma joc cu cateva mii de euro si retrag toate castigurile care depasesc un anumit plafon. Lacomia este o sursa sigura de pierdere, iar eu sunt un om cu putine nevoi. Realizarile mele nu tin de bani sau de cariera, ci de familie. Am o familie cu care ma mandresc si scopul meu in viata este sa iau Premiul Nobel pentru cel mai tare tatic."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.