Intre 1 si 10 august, REHAU Romania organizeaza la Resedinta de Vara Samuel von Brukenthal din Avrig o manifestare artistica intitulata "REHAU ARTCampus Romania 2007" in cadrul careia sunt promovati zece tineri pictori romani. Inscrisa in calendarul
Intre 1 si 10 august, REHAU Romania organizeaza la Resedinta de Vara Samuel von Brukenthal din Avrig o manifestare artistica intitulata "REHAU ARTCampus Romania 2007" in cadrul careia sunt promovati zece tineri pictori romani. Inscrisa in calendarul evenimentelor Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, manifestarea isi propune sa sprijine zece tineri artisti din Romania, care au fost selectati in luna martie, la Viena, dintr-un numar de 17 candidati: Marius Bercea, Dumitru Gorzo, Dan Maciuca, Gili Mocanu, Sebastian Moldovan, Kristina Ratiu, Marius Suciu, Veres Szabolcz, Mirela Traistaru si Bogdan Tucudean. Coordonatorii artistici ai proiectului sunt Liviana Dan, critic de arta si curator la Muzeul Brukenthal din Sibiu, dr. Dieter Bogner din Austria, critic, istoric de arta si specialist in planning muzeal, Massimiliano Gioni, curator la New Museum of Contemporary New York si director artistic al Fondazione Nicola Trussardi din Milano.
Cele mai bune trei lucrari vor fi recompensate cu premii in valoare de 3000 de euro, iar castigatorul va putea participa la un concurs international - Art Atelier al Forum Alpinum, ce se va desfasura la sfarsitul lunii august la St. Moritz, in Elvetia. Gala de decernare a premiilor va avea loc in luna noiembrie, in Bucuresti, si va include o licitatie pentru lucrarile celor zece pictori, organizata de Casa Sotheby's, cu scopul dezvoltarii unor programe de promovare culturala pentru copiii din Romania. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.