O casuta postala din Cipru, sub denumirea de Flavus Investments Limited din Limasol, a cumparat ieri cu 77 de milioane de euro fara TVA intreaga uzina Tractorul Brasov, cu binecuvantarea liberalului Teodor Atanasiu, presedintele AVAS.

Fir
O casuta postala din Cipru, sub denumirea de Flavus Investments Limited din Limasol, a cumparat ieri cu 77 de milioane de euro fara TVA intreaga uzina Tractorul Brasov, cu binecuvantarea liberalului Teodor Atanasiu, presedintele AVAS.

Firma este reprezentata de SC Flavus Investitii SRL Bucuresti, infiintata la inceputul anului 2007, si avand ridicolul capital social de 200 de RON! Casa de insolventa clujeana care a vandut Tractorul face parte din clientela politica a democra-tilor clujeni, reprezentati de Emil Boc, avand la activ numeroase lichidari de intreprinderi in Cluj.


LICITATIE DUBIOASA. Casa de Insolventa "Transilvania", din Cluj, a gestionat cea mai controversata operatiune din Brasov in ce priveste privatizarea marca AVAS, fost APAPS, fost FPS. Obiectul lichidarii judiciare si al scoaterii la licitatie a fost nici mai mult nici mai putin decat intreaga platforma Tractorul, cu sectiile de montaj si turnatorie cu tot, intinsa pe 123 de hectare. Tinand cont ca un metru patrat de teren in Tractorul se vinde cu 150 de euro, doar valoarea terenului fara halele industriale se ridica la aproape 190 de milioane de euro. Casa de insolventa a obtinut doar 77 de milioane de euro pe toata platforma, cu teren cu tot, la care se adauga 5 milioane de euro ca TVA aferent activelor, fara teren. Tractorul UTB SA a intrat ieri pe mana unei firme fantoma, reprezentata de o casuta postala din Cipru, dar cu o reprezentanta cel putin indoielnica la Bucuresti, cu largul concurs al AVAS si a casei de insolventa clujene. Firma Flavus Investitii SRL Bucuresti are ca principal obiect de activitate speculatiile imobiliare.


SECRET TOTAL. Asociatul coordonator al casei de insolventa, Andrei Cionca, a refuzat sa dezvaluie orice informatie despre Flavus Investitii Bucuresti, declarand ca " nici o firma nu a oferit peste pretul de pornire de 77 milioane de euro". La prima strigare au ramas doua, Flavus si Block Buster impreuna cu Build Corporation, dar acestea din urma s-au retras ( in mod suspect - n.r.) inainte de a doua strigare, asa ca a castigat firma Flavus, la pretul de pornire. "Nu va pot spune nimic despre cumparator si nici despre firmele care s-au retras inainte de licitatie. Firma concurenta MYO Bucuresti, care a cumparat Semanatoarea Bucuresti, a fost descalificata pentru ca nu avea certificatul de neurmarire fiscala la bugetul local al Primariei Sectorului 6 Bucuresti. A fost o vanzare in procedura de urgenta, colegii nostri fiind sceptici ca vom reusi sa vindem Tractorul intr-un timp atat de scurt. Vom participa si la vanzarea uzinei Rulmentul, pentru ca la Brasov exista o presa blanda (sic!)", spune lichidatorul Andrei Cionca.


Marii absentiDesi Gigi Becali impreuna cu seful PNG Brasov, Adrian Muresan, au declarat ritos ca vor cumpara Tractorul, stimuland nejustificat sperantele tractoristilor, acestia nici nu s-au apropiat de poarta uzinei. Nici magnatul brasovean Ioan Neculae, care detine uzina de autocamioane Roman, nu a venit la licitatie. George Constantin Paunescu n-a venit nici el, iar afaceristul brasovean de la ICCO Computers, Calin Costan, trimis in judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru infractiuni economice, alaturi de deputatul pedist Ioan Gontea, s-a retras din cursa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.