Berea romaneasca a intrecut competitori de renume precum Holsten, Stella Artois, Corona sau Bavaria Premium.

Berea Timisoreana a fost declarata cea mai gustoasa bere blonda din lume de catre juriul Australian International Beers Awards (AIBA), intr-un concurs la care au participat peste 900 de beri dintre cele mai cunoscute din lume. Cei 30 de membri ai juriului au degustat toate berile participante folosind 600 de pahare si consumind 10 kilograme de brinza. In urma deliberarilor, berea romaneasca a obtinut cel mai mare punctaj dintre toate berile participante. Criteriile luate in calcul au fost aspectul, aroma, gustul, atractivitatea ambalajului si usurinta in a deschide recipientul, precum si caracteristicile tehnice ale berii.

Rezultatul a fost anuntat de catre presedintele juriului, Peter Mander, care a spus despre Timisoreana ca este „o bere exceptionala, cu un gust echilibrat, cu o aroma si un aspect care corespund categoriei din care face parte, si cu atribute tehnice excelente".

AIBA este cel mai mare concurs de bere premium din Asia Pacifica ce apreciaza excelenta in prepararea berii. Berile participante la concurs au fost din Europa, SUA si regiunile din Asia Pacifica. Printre brandurile prezente s-au numarat Holsten, Becks, Stella Artois, Corona, Bavaria Premium.

„Pentru noi, cistigarea acestui titlu dovedeste ca o bere nu trebuie neaparat sa vina dintr-o tara nordica si nici sa aiba un pret exagerat pentru a fi apreciata de cunoscatori drept cea mai buna din lume", a declarat Mihai Birsan, Group Brand Manager Timisoreana.

Timisoreana nu este la prima distinctie internationala. „Cele mai recente recunoasteri obtinute de berea Timisoreana au fost medalia de bronz la World Beer Championship din Statele Unite, medalia de argint la Australian International Beer Awards in 2006 si Superior Taste Award la International Taste&Quality Institute, Bruxelles, Belgia", a declarat pentru Cotidianul Sandina Olteanu, Brand Manager Timisoreana. Brandul face parte din portofoliul Ursus Breweries, alaturi de Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Ciucas, Stejar si Pilsner Urquell.