"Ce garantii exista ca Moldova unificata nu se va alipi a doua zi la Romania?", l-a intrebat locatarul de la Kremlin pe liderul moldovean, in timpul celor trei ore de discutii, pe care Voronin le-a calificat drept pragmatice, relata, ieri cotidianul
"Ce garantii exista ca Moldova unificata nu se va alipi a doua zi la Romania?", l-a intrebat locatarul de la Kremlin pe liderul moldovean, in timpul celor trei ore de discutii, pe care Voronin le-a calificat drept pragmatice, relata, ieri cotidianul Timpul din Chisinau. "Garantiile noastre in acest sens sunt cunoscute: dreptul Transnistriei de a iesi din componenta Republicii Moldova in cazul unei evolutii dupa un astfel de scenariu", a mentionat liderul moldovean, care sustine ca aceasta prevedere este continuta si in noul pachet de propuneri al Chisinaului vizand reglementarea transnistreana, pe care presa s-a grabit sa-l califice drept un "pact secret moldo-rus". Referindu-se la "actiunile Romaniei", liderul de la Chisinau a declarat ca "aici n-am prea avut ce raspunde, decat sa spun ca aceasta intrebare am abordat-o si eu in cadrul recentei vizite la Luxemburg. Dar stiti cu totii ca n-a urmat nici un efect. Nici in ceea ce priveste acordurile (de frontiera), nici referitor la celelalte probleme bilaterale cu Romania". Voronin, la a carui initiativa a avut loc intalnirea mentionata, intr-o incercare de a risipi zvonurile legate de asa-zisul pact secret moldo-rus cu privire la viitorul Transnistriei, mai ales dupa vizita sa la Moscova, desfasurata intr-o absoluta discretie, a apreciat ca vizita sa in capitala rusa a fost una dintre cele mai reusite si a negat speculatiile privind o intelegere cu Rusia privind Transnistria pe la spatele formatului oficial de negocieri. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.