"Rotita defecta" din mecanismul atentatelor esuate cu masini-capcana de la Londra de vinerea trecuta ar fi o seringa ce nu a functionat in momentul incercarii de a detona dispozitivele plasate in autoturisme, relateaza ABC News.   Atentatele d
"Rotita defecta" din mecanismul atentatelor esuate cu masini-capcana de la Londra de vinerea trecuta ar fi o seringa ce nu a functionat in momentul incercarii de a detona dispozitivele plasate in autoturisme, relateaza ABC News.   Atentatele de la Londra in care doua masini-capcana au fost descoperite in zonele Haymarket si Park Lane din Londra ar fi esuat numai din cauza unei seringi, care a fost folosita in mecanismul de declansare a bombelor improvizate de teroristi din benzina, cilindri de gaz si cuie, relateaza ABC News, citand documente interne neclasificate legate de ancheta pe care Scotland Yard impreuna cu institutiile abilitate pe probleme de securitate si terorism o desfasoara in Marea Britanie. Telefoanele mobile asigurau modalitatea de detonare a acestor bombe artizanale, iar seringa era parte a sistemului de transmisie aer - combustibil care ar fi dus la producerea unei explozii de mari proportii.     RAMIFICATII. In paralel cu anchetele desfasurate asupra atentatelor, un alt incident a tensionat atmosfera in capitala britanica, o garnitura de metrou deraind la ora de varf ieri, creand haos, sute de oameni fiind prinsi in tren. Cotidianul britanic The Telegraph, tot in legatura cu investigatiile de la Londra, anunta ca o celula de 45 de doctori musulmani ar fi pregatit un complot care urma sa aiba loc in SUA, complot descoperit in Marea Britanie. Prima tinta din State ar fi fost portavionul USS John F. Kennedy, ancorat deseori la Baza Navala din Jacksonville, Florida.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.