Cei care au ales proba la educatie fizica, o vor sustine putin dupa ora 7.00 dimineata sau dupa ora 18.00, masura fiind luata de Ministerul Educatiei in functie de temperaturile de afara. "Acolo unde sunt conditii, proba se va desfasura in salile de
Cei care au ales proba la educatie fizica, o vor sustine putin dupa ora 7.00 dimineata sau dupa ora 18.00, masura fiind luata de Ministerul Educatiei in functie de temperaturile de afara. "Acolo unde sunt conditii, proba se va desfasura in salile de sport, iar in cazuri exceptionale se poate amana", precizeaza un comunicat al ministerului.
La examenul din acest an, candidatii au fost "vanati" de supraveghetori sa nu copieze, elevii avand la dispozitie patru luni sa pregateasca 100 de variante din care s-a extras subiectul pentru fiecare proba. "Experimentul" ministerului si-a dovedit, insa, neajunsurile, varianta de subiect extrasa la limba romana dovedindu-se neinspirat conceputa, cel putin la punctul trei. Candidatii au avut de elaborat un eseu argumentativ prin care sa prezinte imaginarul poetic traditionalist intr-o poezie studiata, pornind de la un fragment din critica lui Nicolae Manolescu. Elevilor li s-a parut extrem de dificila tema si au reclamat ca gradul de pregatire la aceasta disciplina de examen nu le poate fi dovedit prin rezolvarea acestui subiect, cotat la 30 de puncte din 100.
Copiute, candidati eliminati si profesori inlocuiti
Au fost si cazuri de eliminare a candidatilor din examen, prinsi cu copiute asupra lor sau pentru ca si-au pastrat telefoanele mobile in sala, dar si de inlocuire a unor presedinti de comisii, pentru complicitate cu elevii la aceste fapte. Potrivit inspectorului scolar pe probleme de imagine din ISMB, Marian Banu, Comisia municipala a decis schimbarea celor care conduceau comisiile de la Liceul "Mihail Sadoveanu" si Colegiul Economic "A.D. Xenopol", dupa ce doi elevi au fost surprinsi cu materiale informative asupra lor in timpul examenului de luni, la proba scrisa de limba materna.
Marti, noua candidati au fost eliminati din examen, cinci de la proba scrisa la matematica, si cate doi - la istorie si geografie. Ieri, tot in Bucuresti, trei profesori supraveghetori l-au reclamat pe presedintele Comisiei de la Liceul "Grigore Cerchez" de nereguli in desfasurarea examenului. Vom reveni cu amanunte in ziarul nostru de maine.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.