Conceptia novatoare si entuziasmul presedintelui rus Vladimir Putin au fost factorii decisivi care au stat la baza alegerii statiunii Soci, de la Marea Neagra, ca gazda a Olimpiadei de Iarna din 2014.   Membri Comitetul Interna

Conceptia novatoare si entuziasmul presedintelui rus Vladimir Putin au fost factorii decisivi care au stat la baza alegerii statiunii Soci, de la Marea Neagra, ca gazda a Olimpiadei de Iarna din 2014.   Membri Comitetul International Olimpic au fost nevoiti, in finala, sa aleaga intre orasele Soci (Rusia) si Pyeongchang (Coreea de Sud). Anterior, in prima runda a votului secret, a fost eliminat orasul Salzburg (Austria). "Am avut de ales intre Salzburg, care este considerat paradisul european al sporturilor de iarna, si Soci care a venit un argument foarte solid, noul proiect al complexului, unul foarte novator, in timp ce Pyeongchang a recunoscut ca olimpismul ii va oferi doar noi premise pentru reconciliere in Peninsula Coreeana. Majoritatea membrilor CIO au votat pentru varianta novatoare", a declarat Thomas Bach vice presedintele CIO. Rezultatul obtinut este un merit al presedintelui rus Vladimir Putin care a fact un lobby activ pentru orasul Soci. De asemenea el i-a impresionat pe membrii CIO, vorbind in doua limbi, franceza si engleza, in momentul in care a tinut pledoaria finala pentru orasul rus. Conform topnews.ru, liderul de la Kremlin s-a deplasat personal in Guatemala pentru a le promite membrilor Comitetului Olimpic ca jocurile de iarna din 2014 se vor bucura de o organizare perfecta si de cantitati suficiente de zapada. Putin a fost si cel care a condus delegatia care a facut prezentarea finala a orasului castigator, in fata Comitetului Olimpic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.