"Costurile totale pentru consolidarea si modernizarea Palatului Victoria au fost evaluate la 32,1 milioane de euro", au declarat ieri pentru Mediafax surse oficiale.

Noutatea pe care o aduce aceasta stire este aceea ca Secretariatul General al Guvernului, dupa ce a schimbat regulile concursului pentru acest proiect costisitor (pentru consolidarea tuturor blocurilor afectate, guvernul a alocat doar 10 milioane de euro), anunta acum alte cifre, alte termene si alte conditii. Astfel, dupa ce initial Executivul anuntase ca va construi un nou palat, care va costa 40 de milioane de euro, acum precizeaza ca "proiectul va incepe cu lucrarile de consolidare a imobilului vechi, pentru care costurile au fost evaluate la 14,2 milioane de euro si va continua cu modernizarea Palatului, care va necesita alte fonduri estimate la 17,8 milioane de euro".

Jurnalul National a relatat pe larg neregulile in organizarea concursului, ale carui conditii au fost schimbate chiar in cursul derularii procedurii de selectie a proiectului, dar si despre caracterul suspect al stabilirii sumelor necesare.