Electrica a finalizat la sfarsitul lunii iunie lucrarile la noua statie de transformare Timpuri Noi, investitie in valoare de sapte milioane de euro, a anuntat ieri compania de distributie de electricitate. Statia de 110/20 kV va asigura alimentarea

Electrica a finalizat la sfarsitul lunii iunie lucrarile la noua statie de transformare Timpuri Noi, investitie in valoare de sapte milioane de euro, a anuntat ieri compania de distributie de electricitate. Statia de 110/20 kV va asigura alimentarea cu energie electrica a unor obiective din zona de nord a Capitalei, intre Aeroportul Baneasa si linia de centura, de o parte si de alta a Drumului National 1. Finantarea investitiei a fost realizata din surse proprii ale Electrica si din credit furnizor. Statia de transformare 110/20 kV Timpuri Noi este realizata in colaborare cu ABB Power Technologies AB. Aceasta va asigura alimentarea cu energie electrica a noilor consumatori, casnici sau agenti economici, localizati in zona situata intre Aeroportul Baneasa si linia de centura a Capitalei, de o parte si de alta a Drumului National 1.

Filiale Electrica neprivatizate vor separa activitatile de furnizare de cele de distributie

Filialele de distributie a energiei Electrica Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord, singurele neprivatizate, vor separa activitatile de furnizare de cele de distributie, prin infiintarea a trei societati care vor avea ca unica activitate furnizarea energiei.
"Preluarea activelor de catre societatile nou-infiintate, precum si modificarea patrimoniului la filialele de distributie se vor realiza pe baza de protocol de predare-preluare in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a Hotararii de Guvern", se arata intr-o hotarare de a Executivului, aprobata saptamana trecuta.
Salariatii care desfasurau activitati de furnizare vor fi preluati de catre societatile nou-infiintate si vor avea toate drepturile si obligatiile stabilite in contractele individuale de munca pana la incheierea noului contract colectiv. Atat la firmele de distributie, cat si la societatile nou-infiintate, actionarii vor fi Electrica, care va detine 88% din capitalul social, si Fondul Proprietatea cu 12% din titluri. Separarea activitatilor pentru firmele din sectorul gazelor si electricitate trebuia realizata pana la 1 iulie, conform legislatiei europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.