Judecatorii Completului de 9 al instantei supreme au admis recursul procurorilor DNA fata de decizia prin care, in 30 mai, judecatorii Sectiei penale au decis trimiterea cauzei la Curtea Constitutionala. Astfel, in 30 mai, Sectia penala a ICCJ a admi
Judecatorii Completului de 9 al instantei supreme au admis recursul procurorilor DNA fata de decizia prin care, in 30 mai, judecatorii Sectiei penale au decis trimiterea cauzei la Curtea Constitutionala. Astfel, in 30 mai, Sectia penala a ICCJ a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de avocatului generalului maior in rezerva Marin Maciuca, referitoare la articolul III, alineatul 2 din Legea 356/2006 privind modificarea si completarea Codului de procedura penala. Aparatorul a sustinut ca, initial, ofiterii au fost cercetati alaturi de civili, de Sectia Militara a DNA. In opinia acestuia, dosarul ar fi trebuit constituit de catre procurori civili. Procurorii DNA au contestat decizia Sectiei penale, iar recursul a fost admis de magistratii Completului de 9 judecatori. Hotararea Completului de 9 judecatori survine deciziei prin care, in 20 iunie, Curtea Constitutionala a stabilit ca procurorii militari nu mai pot instrumenta anchete in care sunt cercetati civili alaturi de militari. Practic, prin hotararea Completului de 9 judecatori, ICCJ pune in practica decizia Curtii Constitutionale. Astfel, dosarul va fi retrimis Sectiei penale a instantei supreme care, procedural, trebuie sa ia act de hotararea Curtii Constitutionale si sa dispuna intoarcerea cauzei la DNA, pentru ca ancheta sa fie efectuata de o alta sectie decat cea militara unde s-a desfasurat ancheta. Dosarul privind uniformele militare Ristop vizeaza modul in care a fost atribuita licitatia pentru achizitionarea de tesatura tip Ripstop, pentru confectionarea uniformelor militare, procurorii anticoruptie sustinand ca prin favorizarea unei firme de catre conducerea Comandamentului logistic al Armatei, s-a creat un prejudiciu de aproape trei milioane de euro, potrivit Mediafax. Procurorii DNA ii acuza de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continua pe Marin Maciuca - general maior in rezerva, fost comandant al Comandamentului Logistic Intrunit al Ministerului Apararii Nationale, Adrian Tilinca - general de brigada in rezerva, fost loctiitor al comandantului in cadrul aceleiasi structuri, Ioan Marcu - colonel in rezerva, fost sef al Sectiei achizitii si pe Mariana Busca - maior, fost sef al Biroului marketing al structurii. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.