Ministerul britanic al Afacerilor Externe a dat publicitatii, saptamana aceasta, o "lista a rusinii", ce inventariaza delictele comise de angajatii ambasadelor din Londra, la adapostul imunitatii diplomatice. Infractiunile comise includ violul, jaful
Ministerul britanic al Afacerilor Externe a dat publicitatii, saptamana aceasta, o "lista a rusinii", ce inventariaza delictele comise de angajatii ambasadelor din Londra, la adapostul imunitatii diplomatice. Infractiunile comise includ violul, jaful armat, agresiunea fizica si traficul de droguri, scrie tabloidul britanic Daily Mirror in editia de ieri, precizand ca Foreign Office a dispus expluzarea a nu mai putin de 28 de demnitari, in ultimii zece ani. Reprezentantii Arabiei Saudite deschid lista diplomatilor buclucasi, urmati de cei ai Marocului si ai Africii de Sud. Lista neagra a MAE londonez nu se incheie insa aici, Romania figurand in statisticile Foreign Office, alaturi de state precum Germania, Franta, Rusia, Belgia, Kuweit, Italia, Mongolia, Angola, Camerun, Ucraina si Rwanda, potrivit Daily Mirror. Informatiile aparute in presa britanica nu au scapat neobservate la Bucuresti, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, sarind in apararea reputatiei corpului diplomatic roman. "Diplomatii romani nu au creat probleme in strainatate, ci au existat doar probleme la consulate, tergiversari de eliberare de documente sau trafic de influenta", a declarat ministrul Cioroianu, citat de NewsIn. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.