Sibiul este capitala culturala europeana, dar isi depaseste conditia cu fiecare eveniment pe care il organizeaza. Concursurile culinare nu lipsesc, toata lumea fiind constienta de faptul ca gastronomia este una dintre cele mai gustoase arte.


ARTA. Una dintre aceste competitii este organizata de Benoit Hermouet, bucatar-sef la restaurantul "La Mirabelle", din Lucon si Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor si Cofetarilor din Romania. In prima parte au concurat 12 bucatari care au trebuit sa prepare un fel de mancare traditional romanesc pe baza de varza, un desert care sa aiba la baza lichiorul de cafea specific frantuzesc Kamok. Etapa a doua a concursului, care va avea loc la 17 iulie, va presupune prepararea unui fel de mancare romanesc pe baza de miel. Acesta trebuie pregatit in spirit contemporan. Prezentarea spatei de miel si a garniturilor de legume se va face pe un singur platou pentru patru persoane. Bucatarul va alege un vin romanesc pe care il va prezenta publicului. De asemenea, vor avea de creat o reteta pe baza de lichior Kamok , care va fi prezentat pe sase farfurii individuale. Premiile vor fi pe masura efortului si a talentului bucatarilor. Maestrii de pe primele doua locuri vor avea parte de o saptamana profesionala la Lucon. Castigatorul locului intai va mai primi si o cupa a Trofeului Culinar Franco-Roman "Richelieu".