ARTA. Una dintre aceste competitii este organizata de Benoit Hermouet, bucatar-sef la restaurantul "La Mirabelle", din Lucon si Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor si Cofetarilor din Romania. In prima parte au concurat 12 bucatari care au trebuit sa prepare un fel de mancare traditional romanesc pe baza de varza, un desert care sa aiba la baza lichiorul de cafea specific frantuzesc Kamok. Etapa a doua a concursului, care va avea loc la 17 iulie, va presupune prepararea unui fel de mancare romanesc pe baza de miel. Acesta trebuie pregatit in spirit contemporan. Prezentarea spatei de miel si a garniturilor de legume se va face pe un singur platou pentru patru persoane. Bucatarul va alege un vin romanesc pe care il va prezenta publicului. De asemenea, vor avea de creat o reteta pe baza de lichior Kamok , care va fi prezentat pe sase farfurii individuale. Premiile vor fi pe masura efortului si a talentului bucatarilor. Maestrii de pe primele doua locuri vor avea parte de o saptamana profesionala la Lucon. Castigatorul locului intai va mai primi si o cupa a Trofeului Culinar Franco-Roman "Richelieu".
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro
9AM recomanda:
Urmareste-ne si pe Facebook
TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?
Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.