Negocierile cu cluburile spaniole s-au impotmolit la pretentiile impresarilor.

Campioana Spaniei a anuntat oficial ca a ajuns la un acord cu AS Roma pentru transferul romanului Cristi Chivu, oferta de 18 milioane de euro, in care ar putea intra si cedarea unui jucator, fiind considerata de nerefuzat de catre italieni. Cu toate acestea, impresarul Victor Becali a anuntat ieri ca nu s-a semnat nimic cu madrilenii, existind negocieri atit cu Barcelona, cit si cu Inter Milano.

Cotidianul „AS" a notat ca Real Madrid ii ofera romanului un contract pe patru sezoane, insa exista probleme in ceea ce priveste salariul, deoarece romanul vrea cinci milioane de euro net pe sezon. „In principiu, toate partile cred ca astazi se va incheia contractul cu jucatorul, dupa ce cluburile s-au inteles, chiar daca exista probleme in ceea ce priveste salariul. Potrivit surselor noastre, Real Madrid ii va oferi romanului un contract pe urmatorii patru ani, lucru cu care Chivu si agentii sai sint de acord. Totusi, probleme intervin in ceea ce priveste salariul: Chivu vrea sa primeasca pentru fiecare din aceste patru sezoane cite cinci milioane de euro net (ceea ce inseamna zece milioane de euro brut pe an). Pentru Real Madrid nu va fi usor sa scada aceasta suma, deoarece romanul are pe masa o oferta de la Inter, care ii da patru ani de contract si 4,5 milioane de euro net pe an. Totusi, Realul va incerca sa micsoreze salariul oferindu-i fotbalistului o serie de alte beneficii care l-ar putea multumi (unul dintre ele ar putea fi oferirea inca unui an de contract)", scrie "AS". "A sosit ora ca romanul Chivu sa demonstreze ca dorinta sa este mai puternica decit banul", a scris si cotidianul catalan "Sport".

"Sport", intr-un articol intitulat "Tot adevarul despre transferul lui Chivu", scrie ca negocierile cu Barcelona au intrat in impas deoarece „se pare ca, lucrul cel mai important, Inter este dispusa sa-i plateasca lui Giovanni Becali, managerul jucatorului, trei milioane de euro, iar Barça nu vrea acest lucru". Ipoteza catalanilor este plauzibila, relatiile dintre fratii Becali si bossul de la Inter, Massimo Moratti, fiind extrem de vechi, de la transferul lui Mutu pina la recenta achizitie a lui Zicu intrind multe comisioane in conturile impresarilor. Inter a anuntat insa oficial, printr-un fax trimis clubului AS Roma, ca renunta la transferul lui Chivu.