Ploaia a aruncat in aer programul meciurilor de tenis. Daca Nadal ar fi sa cistige turneul, ar trebui sa joace cinci partide in cinci zile.

De 25 de ani nu a mai cunoscut Wimbledonul o vreme atit de ploioasa. Aversele repetate au bulversat sapte dintre cele opt zile ale turneului si au dat peste cap cele doua tablouri, in special pe cel masculin. Doar Roger Federer troneaza relaxat deasupra tuturor, el deschizindu-si drumul spre sferturile de finala inca de simbata, dupa ce l-a invins pe Marat Safin. Asta pentru ca Tommy Haas, adversarul sau din optimi, a fost scos de pe iarba de o accidentare.

In rest, revolte si contestatii, inclusiv impotriva traditionalei zile libere de duminica, ce a determinat, impreuna cu ploaia, supraaglomerarea zilei de luni, cind au fost programate sa se joace 107 partide. 68 dintre ele nici macar n-au inceput si doar 26 s-au incheiat pina la caderea noptii. Situatia a devenit astfel critica, in plina a doua saptamina de concurs Rafael Nadal si Novak Djokovici incheind abia meciurile turului trei. Ibericul l-a invins in cinci seturi pe Robin Soderling, iar sirbul l-a eliminat in patru seturi pe Nicolas Kiefer. Cistigator la Roland Garros si finalist anul trecut la Wimbledon, Nadal are sanse minime sa ia titlul la Internationalele Marii Britanii, el fiind practic obligat sa joace cinci meciuri in cinci zile. Asta daca vremea i-o va permite, fiindca, desi meteorologii au prognozat pentru azi vreme frumoasa, soarele va fi din nou acoperit de nori, vineri si simbata.

Singurul jucator roman care performeaza printre picaturi la Wimbledon este Andrei Pavel, care face pereche la dublu cu Thomas Johansson si la dublu mixt cu Andreea Vanc. Pentru prezenta in turul trei la dublu (a abandonat ieri disputa cu perechea Arnaud Clement/ Michael Llodra), Pavel si-a rotunjit conturile cu aproape 12.000 de euro, iar inscrierea la mixt e recompensata cu 900 de euro, astfel ca romanul pleaca de la Wimbledon cu 37.000 de euro, el mai cistigind 24.100 pentru ca a ajuns in turul secund pe tabloul de simplu. El se apropie vertiginos de cinci milioane de euro cistigati in intreaga cariera de jucator profesionist, avind pina acum peste 4,9 milioane de euro. De remarcat ca suma este comparabila cu salariul care se vehiculeaza ca l-ar primi Cristi Chivu la Barça, Real sau Inter, dar, in timp ce fotbalistul ar incasa acesti bani anual, jucatorul de tenis i-a cistigat in 17 ani de cariera profesionista. In ceea ce priveste turneul actual, marea surpriza a fost eliminarea din optimi a detinatoarei titlului, Amélie Mauresmo, invinsa in trei seturi de cehoaica Nicole Vaidisova.