Dosarul de coruptie al fostului prim-ministru Adrian Nastase ar putea fi trimis inapoi la DNA pentru refacerea urmaririi penale.

O alta posibilitate avansata de aparatorii lui Adrian Nastase ar fi ca instanta suprema sa decida incetarea procesului penal cu privire la fostul premier, pe motiv ca nu s-au respectat cerintele legale ale invinuirii politicianului.

Curtea Constitutionala a admis ieri exceptia invocata in fata instantei supreme de avocatii lui Nastase si a stabilit ca aliniatele 2 si 3 ale articolului 24 din Legea raspunderii ministeriale sunt in contradictie cu legea fundamentala. Pe cale de consecinta, urmarirea penala declansata de procurorii anticoruptie impotriva politicianului are o problema: ii lipseste avizul prealabil, necesar pentru invinuirea membrilor guvernului. Curtea a lamurit astfel controversa juridica existenta pe marginea acestor prevederi legale si a decis ca avizul prealabil se aplica si ex-ministrilor cercetati pentru fapte comise in timpul exercitarii functiei.