La recitalul sau, tenorul a facut instructie cu spectatorii, oricum privati de aer conditionat.

„Nu aveti voie sa fumati, nu aveti voie sa mincati, nu aveti voie sa beti. Nu va atingeti de tacimurile si paharele din fata voastra. Nu aveti voie sa vorbiti intre voi. Nu aveti voie sa vorbiti la telefoanele mobile. Nu aveti voie sa parasiti sala!", au fost anuntati spectatorii prezenti marti seara la recitalul lui Carreras de la Gala Charity Dinner, organizata de L.A. Entertainment si Hotel Marriott pentru a sprijini proiectele umanitare desfasurate de fundatia United Way. Dupa acest preambul incurajator, a inceput concertul. De cite ori un chelner mai intelegator incerca sa aduca apa la mesele spectatorilor deshidratati, o doamna din stafful lui Carreras ii explica soptit: „Nu intelegi? Cind cinta el nici o alta substanta nu se poate interpune intre public si muzica lui".

Gala Charity Dinner a costat 400.000 de euro. Pentru serviciile sale, lui Carreras i s-a platit un onorariu de peste 200.000 de euro. Tenorul a cerut in camera sa de hotel draperii negre, flori fara polen si fara miros. Din pacate, nu a fost inspirat sa ceara si dispozitive de aer conditionat in sala de concert, si anume Sala Unirii de la Palatul Parlamentului. Din pricina caldurii insuportabile, cei circa 300 de invitati care platisera 500 de euro pe bilet s-au simtit ca in sauna. Concertul a fost foarte reusit, atit tenorul, cit si soprana Alexandra Coman dovedind ca isi merita reputatia. Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta dirijorului David Gimenez, a fost pe masura importantilor solisti. Spectatorii au aplaudat in picioare, iar tenorul i-a rasplatit cu patru bisuri.

A urmat un alt show, cel al licitatiei conduse de Mihaela Radulescu in beneficiul Fundatiei United Way, care va derula in acest an 21 de proiecte pentru sprijinirea copiilor cu dizabilitati, a batrinilor, a celor fara adapost si a bolnavilor de cancer, SIDA sau tuberculoza. Mihaela Radulescu a licitat si a cistigat o excursie la fabricile Maserati din Italia cu 2.500 de euro. Ea s-a imbracat apoi cu tricoul donat de Cristi Chivu pentru a-i ridica pretul. De tricou a dezbracat-o la propriu Ion Tiriac, care a platit pentru aceasta fapta 7.000 de euro. Tiriac a dat inapoi tricoul pentru a fi repus in circuitul licitatiei. Donatia lui Chivu a fost adjudecata in final de Malvina Cervenschi - pentru 2.500 de euro. Tiriac a plecat totusi acasa cu stiloul Waterman donat de José Carreras, pentru 3.000 de euro. Un alt obiect aprig licitat a fost o sticla de sampanie Veuve Clicquot de sase litri, cu un design de Emilio Pucci. Sampania a fost donata de Ilie Nastase si s-a vindut cu 3.500 de euro.

Arta a fost ceva mai vitregita, un tablou al lui Marcel Chirnoaga si unul al lui Ion Pacea, donate de Radu Moraru si Mihaela Radulescu, fiind vindute cu mult sub pretul lor real: Chirnoaga cu 2.000 de euro, iar Pacea cu 4.000. Un weekend in apartamentul prezidential al Hotelului Marriott in care a locuit José Carreras a fost adjudecat de organizatorii serii, Luminita Anghel si Bogdan Steblea, cu 2.000 de euro. Din licitatie s-au strins aproximativ 30.000 de euro.

Pentru a afla date din biografia si cariera lui José Carreras, accesati www.cotidianul.ro/select