Prin acest act normativ, cele doua companii vor avea voie sa utilizeze "echipamente speciale", cum ar fi gazele lacrimogene, pentru a evita orice atac impotriva unor gazoducte, oleoducte si alte instalatii. Contrar societatilor de paza clasice din Ru
Prin acest act normativ, cele doua companii vor avea voie sa utilizeze "echipamente speciale", cum ar fi gazele lacrimogene, pentru a evita orice atac impotriva unor gazoducte, oleoducte si alte instalatii. Contrar societatilor de paza clasice din Rusia, autorizate cu port-arma in conditii restranse, noii agenti de securitate ai Gazprom si Transneft vor avea aceleasi prerogative ca si fortele de ordine. Legea a provocat reactii pro si contra. Adeptii actului normativ, sustinut de 341 de parlamentari dintre cei 450 ai Dumei, spun ca masura a fost necesara pentru imbunatatirea protectiei conductelor de petrol si gaz de atacurile rebelilor. Rusia furnizeaza aproape un sfert din necesarul de gaze al Europei si este al doilea exportator mondial de titei, dupa Arabia Saudita. Criticii acestei legi sustin insa ca astfel se da unda verde crearii de militii si armate private. Presa din Rusia a lansat o serie de speculatii, in ultima vreme, conform carora, dupa ce se va retrage de la Kremlin, in martie 2008, Vladimir Putin ar putea deveni sef al companiei Gazprom, insa liderul de la Moscova a negat aceste informatii. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.