"Nu avea rost sa ma amestec in aceasta lupta dintre PSD si PNL, astfel ca am luat decizia de a ma abtine", a declarat Zlotea, citat de Mediafax. Acesta a afirmat ca nu si-a depus candidatura pentru ca, in cursul zilei de ieri, s-au facut "anumite joc
"Nu avea rost sa ma amestec in aceasta lupta dintre PSD si PNL, astfel ca am luat decizia de a ma abtine", a declarat Zlotea, citat de Mediafax. Acesta a afirmat ca nu si-a depus candidatura pentru ca, in cursul zilei de ieri, s-au facut "anumite jocuri", fara sa precizeze, insa, in ce au constat acestea. Conform spuselor sale, Zlotea ar fi preferat ca presedinte al CNI sa devina o persoana neinregimentata politic, dar varianta aceasta era greu de pus in practica pentru ca nu au fost aprobate de catre Senat candidaturile magistratilor interesati sa devina membri ai Consiliului. Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Zlotea privind politizarea institutiei, noul presedinte a spus: "Eu nu cred ca este politizata, este declaratia dumnealui. A fost un vot secret, corect, iar desemnarea presedintelui s-a facut cu majoritate simpla". Alegerea unui presedinte a esuat luni, deoarece Zlotea si alti doi colegi ai sai au parasit sala astfel ca CNI nu a mai avut cvorumul necesar alegerii unui presedinte. Tot in cadrul sedintei de ieri, s-a decis constituirea unui grup in cadrul CNI care are ca sarcina elaborarea regulamentului concursului pentru desemnarea presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, grup din care fac parte Vasile Ciuperca, Mihai Saptefrati, Cosette Xenia Teodorescu, Codru Vrabie si Marian Zlotea. Acestia au la dispozitie mai putin de doua saptamani pentru finalizarea regulamentului. Proxima sedinta a CNI va avea loc la Guvern, peste opt zile, intr-un spatiu pus la dispozitie de catre Secretariatul General al Guvernului. Deocamdata, ANI nu are la dispozitie un sediu functional, deoarece amenajarea sediului din bulevardul Lascar Catargiu nr.15 nu a inceput inca. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.