"In situatia in care inmatricularea autoturismului sau autovehiculului nou, care nu a mai fost niciodata inmatriculat, intervine dupa o perioada mai mare de un an de la data fabricatiei, se considera vechimea ca fiind de pana la un an. Acest fapt va
"In situatia in care inmatricularea autoturismului sau autovehiculului nou, care nu a mai fost niciodata inmatriculat, intervine dupa o perioada mai mare de un an de la data fabricatiei, se considera vechimea ca fiind de pana la un an. Acest fapt va fi dovedit prin prezentarea documentului eliberat de vanzator in acest sens", se mentioneaza in procedura, aprobata prin ordin al ministrului Economiei si Finantelor. Persoanele fizice si juridice care datoreaza taxa speciala pentru autoturisme pot solicita autoritatilor fiscale calculul acesteia pe baza cartii de identitate a vehiculului, in original. Calculul taxei se face pe baza mai multor elemente, respectiv categoria autovehiculului, norma de poluare, capacitatea cilindrica si anul de fabricatie, pe baza metodologiei din Codul Fiscal.
Documentul privind modul de calcul al taxei speciale va fi emis in regim de asistenta contribuabililor, va fi eliberat pe loc solicitantului si nu va avea stampila unitatii fiscale. Pe baza acestui document populatia va plati taxa in contul de venituri al bugetului de stat deschis la unitatile Trezoreriei Statului.
Romania ar putea sa transmita Comisiei Europene, in aceasta saptamana, scrisoarea de raspuns privind taxa auto, care va include referiri la modificarile legislative prevazute, in acord cu sugestiile executivului de la Bruxelles, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale. "Nu vor mai avea loc intalniri intre reprezentantii Comsiei Europene si cei ai Romaniei. Saptamana aceasta sau saptamana viitoare vom transmite la Bruxelles scrisoarea de raspuns in care vom arata ca am luat in considerare sugestiile lor", au mentionat sursele citate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.