"Exista indicii foarte clare ca barbatul a avut un comportament agresiv in repetate randuri asupra copiilor. Acelasi tratament a fost aplicat si sotiei, lovita uneori chiar in prezenta minorilor", a declarat Virginia Pralea, purtatorul de cuvant a Po
"Exista indicii foarte clare ca barbatul a avut un comportament agresiv in repetate randuri asupra copiilor. Acelasi tratament a fost aplicat si sotiei, lovita uneori chiar in prezenta minorilor", a declarat Virginia Pralea, purtatorul de cuvant a Politiei Iasi. Marius Gradinaru urmeaza sa fie prezentat astazi in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva. Mama si tatal baietelui de sapte ani si ai fetitei de opt ani - copiii gasiti luni, legati cu lanturi grele de paturile lor, intr-o camera intunecoasa - au fost audiati, de politisti. In urma discutiilor cu anchetatorii a reiesit ca tatal copiilor ar fi cel care a decis ca micutii sa fie tinuti in aceste conditii inumane. Barbatul insa a aruncat vina pe fratele sau, pe vecini, dar si pe sotie. In acelasi timp, autoritatile au descoperit ca cei doi copii maltratati mai aveau doua surioare, in varsta de un an si jumatate si, respectiv, doi ani. Surorile mai mici ale copiilor gasiti la inceputul saptamanii in lanturi la Miroslava au fost luate ieri de sub custodia parintilor si date in grija unui centru de plasament. Totodata, autoritatile au precizat ca nu se stie de cand dureaza aceasta situatie, dar banuiesc ca micutii au fost tinuti izolati, intr-o incapere intunecoasa si fara mancare, de mai multa vreme.
Suspendati din drepturile parintesti
Eliza Chirica, purtatoarea de cuvant a Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi, a declarat ca "fetitele au fost internate intr-un centru de plasament. Deocamdata nu putem spune daca au fost, la randul lor, maltratate ca si fratii lor mai mari. Acum, parintii lor au fost suspendati din drepturi. Vom cere instantei decaderea lor definitiva din drepturile parintesti, precum si permisiunea ca toti copiii sa ramana internati la noi. Copiii au fost foarte surprinsi si bucurosi cand s-au intalnit la centrul de primire cu alti copii", a spus Eliza Chirica, adaugand ca micutii vor beneficia de consiliere psihologica. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi vor decide daca sotii Gradinaru vor fi trimisi in judecata pentru rele tratamente aplicate minorilor, riscand o pedeapsa cu inchisoarea intre 3 si 15 ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.