Daca as fi aflat ca in Franta, Anglia, sau Germania s-a pus la cale un astfel de program as fi zis ca e o treaba OK, curata si sanatoasa... La ei spitalele sunt in regula, asistenta sociala si cea medicala - ca pe roate, ca atare nu mai au ce sa faca
Daca as fi aflat ca in Franta, Anglia, sau Germania s-a pus la cale un astfel de program as fi zis ca e o treaba OK, curata si sanatoasa... La ei spitalele sunt in regula, asistenta sociala si cea medicala - ca pe roate, ca atare nu mai au ce sa faca cu banii si-i investesc in studii despre sanatate. La noi, in fascinanta Romanie nu poti sa te gandesti decat la o mare spalare de bani, la o ciordeala nationala pe tema sanatatii. Va dati seama cati medici, laboranti, asistente etc. trebuie platiti ca sa ajunga pana la badea Gheorghe din Poplaca, cate firme sa duca la capat o astfel de statistica? Apoi, rezultatele care trebuie prelucrate. Dupa rezultate - concluzii! Iar dupa concluzii vom afla ca trebuie achizitionate si implementate solutii occidentale, pe bani grei, pentru buna functionare a aparatului de la Sanatate. Adica, o alta ciordeala...
Cine pune mana pe gestionarea unui astfel de program, om s-a facut! Iar noi, la capatul lui, ce vom afla?! Acelasi lucru pe care-l stim deja din statisticile nemtilor, francezilor si englezilor. Anume ca romanii mor pe capete de boli de inima de accidente vasculare, de diabet si alte boli fatale, sondaje ale mortii, in care ocupam primele pozitii nu numai din Europa, ci in lume. Tot din acest mega-sondaj vom mai afla ca romanii nu sunt educati sa consume alimentele care trebuie, medicamentele necesare, mineralele si vitaminele utile organismului. Ceea ce, iarasi, stim deja. Romanii sunt, deocamdata, prea saraci ca sa-si rasfete trupurile cu alimentele sanatoase si prefera sa se indoape cu mezeluri de proasta calitate si franzele pline de chimicale. Cat despre spitale si asistenta medicala, e mai bine sa tragi sa mori pe acasa decat sa te internezi si sa te omoare mizeria din spitale, incompetenta si jaful la care se preteaza asistentele pentru a-ti schimba asternutul sau perfuzia. Crede cineva ca dupa programul lui Nicolaescu va fi si in spitalele noastre cat de cat decent?! Nu. Decat sa fi aruncat banii pe la clientela politica, ar fi fost mai bine ca fondurile sa fi fost directionate direct in amenajarea spitalelor, majorarea salariilor cadrelor medicale, medicamente compensate etc. Fondurile, e-adevarat, provin din taxa pe viciu, din alcool si tutun, n-ar fi asadar banii contribuabililor. Dar de ce trebuie sa le mai plimbam prin programe care ii imbuiba pe protejatii ministrului si nu putem achizitiona, de pilda, miile de auto-utilitare de care avem nevoie, ca sa nu mai moara oamenii ca n-a ajuns la timp Salvarea?!
Si, ca sa nu zica romanul ca ar fi o afacere de familie, insusi premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va supraveghea personal cum se deruleaza Programul. De ce?! Are cumva Tariceanu temeri ca se poate fura din aceste fonduri? Daca da, atunci sa-l dea afara pe Nicolaescu. Sau, mai degraba, primul ministru a dorit sa gireze acest demers cu propria-i incoruptibilitate? Programul asta cam suna la fel de bombastic cu Fondul Proprietatea, o alta mega-afacere a PNL... Nu e o coincidenta ca s-a apucat Tariceanu, brusc, sa fluture sloganuri populiste cu pensiile si sanatatea populatiei. La fel cum am aflat, deunazi, chiar din gura colaboratorilor primului ministru ca solutia cresterii pensiilor e o bazaconie, la fel vom afla si de programul de la Sanatate, care se va finaliza taman prin preajma alegerilor parlamentare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.