"Din judetele Cluj, Bistrita Salaj si Maramures ne-am inscris 26 de oameni, dar am constatat ca "La Dorna" nu avea banii pentru co-finantare, astfel ca, in 2005, nu s-a facut absolut nimic. Tocmai in 10 ianuarie 2006 am fost chemati de catre reprezen
"Din judetele Cluj, Bistrita Salaj si Maramures ne-am inscris 26 de oameni, dar am constatat ca "La Dorna" nu avea banii pentru co-finantare, astfel ca, in 2005, nu s-a facut absolut nimic. Tocmai in 10 ianuarie 2006 am fost chemati de catre reprezentantii "La Dorna" si cei ai Bancii Transilvania pentru a semna contractele de credit cu banca, spunandu-ne ca trebuie sa platim 50% din valoarea lucrarii", a declarat Chereches. El a adaugat ca desi au semnat contractul, nu au stiut cine este constructorul cu care vor lucra, afland ulterior ca firma este "Bicons Consultings SRL" din Ploiesti , al carei presedinte este nepotul lui Dragu Teodor, un apropiat al PNL in perioada in care Gheorghe Flutur era ministrul Agriculturii. "Nici in prezent, grupul "La Dorna" nu face nimic, iar in acest context riscam sa ne pierdem fondurile SAPARD", a mai spus liderul Asociatiei euro-fermierilor. In ceea ce-l priveste pe fostul ministru Flutur, Chereches a precizat ca acesta a spus ca nu e problema ministerului, ca este una particulara. Chereches a cerut ministrului Agriculturii sa intervina in rezolvarea acestui caz. De asemenea, Chereches a solicitat grupului "La Dorna" sa comunice in termen de sapte zile graficul rezolvarii concrete a situatiei, iar Comisiei Europene la Bucuresti i-a cerut sa verifice daca in acest proiect sunt "interese legitime sau mari nereguli".
Gusa: "Oamenii s-au izbit de smecheria unor firme private"
Liderul PIN Cozmin Gusa a prezentat la randul sau conflictul dintre Asociatia euro-fermierilor din Transilvania si grupul "La Dorna", subliniind ca va interveni in plan politic pentru stoparea "smecheriei" unor firme private si a "indiferentei" Ministerului Agriculturii. "Ne aflam in fata unui caz flagrant prin care 83 de oameni, in efortul lor de a deveni cetateni europeni si de a-si construi ferme, s-au izbit de smecheria unor firme private si de indiferenta Ministerului Agriculturii", a declarat Gusa. Alaturi de el, la conferinta de presa au fost prezenti si circa 10 reprezentanti ai Asociatiei euro-fermierilor din Transilvania. Cozmin Gusa le-a dat asigurari fermierilor ca va incerca sa-i ajute, continuand demersurile si in plan politic daca acest caz nu se va rezolva.
La Dorna: "Nu exista un conflict"
Reprezentantii grupului "La Dorna" au afirmat ieri ca intre companie si fermierii cu care au incheiat acorduri pentru realizarea unor ferme nu exista un conflict, iar interventia lui Cozmin Gusa este una demagogica, care "toarna gaz pe foc intr-o situatie pozitiva". "Ne surprinde ca domnul Gusa toarna gaz pe foc intr-o situatie pozitiva. In mod demagogic si neinformat, domnul Gusa dezorienteaza fermierii si opinia publica", a sustinut vicepresedintele "LaDorna", Valeriu Steriu, citat de Mediafax. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.