Membrii celui mai mare sindicat al postului public nu sint de acord cu numirea lui Alexandru Sassu in fruntea institutiei.

Actualul director interimar al TVR, social democratul Alexandru Sassu, este primul sef din istoria postdecemb
Membrii celui mai mare sindicat al postului public nu sint de acord cu numirea lui Alexandru Sassu in fruntea institutiei.

Actualul director interimar al TVR, social democratul Alexandru Sassu, este primul sef din istoria postdecembrista a televiziunii nationale care la momentul numirii detinea o functie executiva in partidul din care face parte. Alegerea lui a stirnit numeroase controverse in rindul societatii civile, care a acuzat ca postul public este astfel subordonat politic.

Cea mai recenta luare de pozitie vine din partea Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor din Televiziunea Romana (SPUS TV), care si-a exprimat ieri dezacordul fata de numirea lui Sassu si totodata a propus ca in Consiliile de Administratie ale SRTv raportul dintre politicieni si profesionisti sa fie de 8 la 5.

Mai mult, membrii SPUS se declara dezamagiti de presedintele Traian Basescu, care a hotarit sa-si trimita oameni in CA-urile televiziunii si radioului public, desi la investirea sa in functie sustinea ca un astfel de gest ar echivala cu politizarea SRTv.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.