Originalitate - Felul intai se poate transforma in desert     O banala supa poate deveni exotica si deosebita, daca ai ingredientele potrivite. Gustul dulce si feliutele de fructe ii vor uimi cu siguranta pe invitati, caci ceea c
Originalitate - Felul intai se poate transforma in desert     O banala supa poate deveni exotica si deosebita, daca ai ingredientele potrivite. Gustul dulce si feliutele de fructe ii vor uimi cu siguranta pe invitati, caci ceea ce le oferiti este intru totul inedit: o supa de fructe. Si cum inventivitatea nu are limite, supele au fost pregatite astfel incat sa se transforme cu usurinta in deserturi. Daca se folosesc preponderent fructele, la care se adauga amidon, pentru a-i conferi consistenta, supa poate fi consumata atat calda, cat si rece, dupa preferinta.   Se pregateste din fructe de sezon, usor condimentate. La prima vedere ar parea oarecum asemanatoare compoturilor, dar nu va lasati inselati. Ingredientele folosite sunt dintre cele mai diverse: condimente aromate, bauturi alcoolice (brandy, dar chiar si sampanie, atunci cand este servita intr-un cadru festiv), lapte, smantana, iaurt, galuste, cereale. Pot fi servite imediat dupa preparatele de carne, succesul lor fiind garantat.
Norvegienii pregatesc "fruktsuppe", o supa care, desi se serveste calda, cuprinde printre ingrediente fructe deshidratate, astfel incat sa poata fi servita indiferent de anotimp.  DIVERSITATE. Filipinezii folosesc ca ingrediente principale nucile de cocos pentru a prepara o supa de fructe cu totul aparte, numita "ginataan". Mai intai se sparge nuca de cocos si se scurge laptele. Miezul de nuca se rade si peste el se adauga doua cani cu apa. Cand se strecoara, se obtine un lichid cu consistenta redusa. Acesta din urma se pune la fiert si se adauga ingrediente exotice locale, cum ar fi cartofii dulci, ignamele, tapioca, bananele sau taro. Se amesteca din cand in cand si, inainte de a lua oala de pe foc, se adauga laptele de cocos. Se poate servi atat calda, rece, dar si direct din congelator, atunci cand vrei sa transformi supa in inghetata. Japonezii pregatesc "oshiruko", o supa calda ce are la baza boabele de fasole rosie, cu un gust dulceag, numite "azuki". Acestea se prajesc intr-un sirop de zahar, iar la sfarsit se adauga cateva cuburi de orez fiert.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.