Norvegienii pregatesc "fruktsuppe", o supa care, desi se serveste calda, cuprinde printre ingrediente fructe deshidratate, astfel incat sa poata fi servita indiferent de anotimp. DIVERSITATE. Filipinezii folosesc ca ingrediente principale nucile de cocos pentru a prepara o supa de fructe cu totul aparte, numita "ginataan". Mai intai se sparge nuca de cocos si se scurge laptele. Miezul de nuca se rade si peste el se adauga doua cani cu apa. Cand se strecoara, se obtine un lichid cu consistenta redusa. Acesta din urma se pune la fiert si se adauga ingrediente exotice locale, cum ar fi cartofii dulci, ignamele, tapioca, bananele sau taro. Se amesteca din cand in cand si, inainte de a lua oala de pe foc, se adauga laptele de cocos. Se poate servi atat calda, rece, dar si direct din congelator, atunci cand vrei sa transformi supa in inghetata. Japonezii pregatesc "oshiruko", o supa calda ce are la baza boabele de fasole rosie, cu un gust dulceag, numite "azuki". Acestea se prajesc intr-un sirop de zahar, iar la sfarsit se adauga cateva cuburi de orez fiert.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit va oferi carduri adaptate pentru nevăzători
Sursa: futurebanking.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 26 aprilie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Ce măsuri au luat cele mai importante zone turistice din Italia pentru a...
Sursa: wall-street.ro