LG Electronics Romania, reprezentanta locala a producatorului de echipamente electronice si electrocasnice, avertizeaza asupra unor tentative de frauda, prin care se cer date personale si achizitionarea de cartele telefonice pre-paid prin mesaje tele
LG Electronics Romania, reprezentanta locala a producatorului de echipamente electronice si electrocasnice, avertizeaza asupra unor tentative de frauda, prin care se cer date personale si achizitionarea de cartele telefonice pre-paid prin mesaje telefonice sau SMS.
Firma a primit in ultima luna sesizari telefonice privind aceasta tentativa de frauda, cunoscuta sub denumirea de "phishing", si roaga clientii sa ignore asemenea mesaje.
Intr-un comunicat de presa, LG Romania atrage atentia ca in aceasta perioada nu deruleaza nicio promotie prin care sa se ofere castigatorilor premii in produse LG de orice fel, electronice, electrocasnice, produse IT&C sau telefoane mobile. Daca s-ar organiza promotii de orice natura, acestea vor fi comunicate la TV, radio, presa scrisa, internet sau outdoor. De asemenea, se mai arata in comunicat, promotiile respective nu se pot desfasura decat in principalele retele de magazine ale distribuitorilor autorizati, cum ar fi Altex, Media Galaxy, Domo, Flanco, Ultra Pro Computers.
De la sfarsitul anului trecut, atacurile tip "phishing" s-au inmultit, cei mai vizati fiind, deocamdata, utilizatorii serviciilor bancare online. Prin aceasta metoda, clientilor bancilor li se cere sa dezvaluie informatii confidentiale, precum numarul de card sau codul PIN, care pot fi utilizate de infractori pentru retrageri de bani sau pentru plata prin Internet. In ultimele luni, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca si Orange au mai fost tinta unor astfel de atacuri.
Calin Rangu, director IT&C in cadrul Raiffeisen Bank, a realizat un studiu prin care se arata ca la nivel mondial au existat 24.853 de atacuri tip phishing, afectand 12 marci din totalul de 166 de marci vizate.
La inceputul acestui an, specialistii BitDefender, divizia de securitate a datelor a grupului Softwin, avertizau ca numarul mesajelor de tip phishing adresate romanilor ce detin carduri bancare va creste de cel putin doua ori in acest an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.