In cele doua luni de vacanta de vara a elevilor, edilii se vor ocupa de igienizarea salilor de clasa, de reparatia si modernizarea grupurilor sanitare, de refacerea acoperisurilor si teraselor deteriorate, precum si de dotarea cu material didactic.
In cele doua luni de vacanta de vara a elevilor, edilii se vor ocupa de igienizarea salilor de clasa, de reparatia si modernizarea grupurilor sanitare, de refacerea acoperisurilor si teraselor deteriorate, precum si de dotarea cu material didactic.
In Sectorul 6, prima etapa a reparatiilor, in care sunt "prinse" 13 scoli, gradinite, licee si colegii, a inceput ieri, dar in zilele urmatoare vor fi "acoperite" toate cele 65 de unitati programate pentru aceasta vacanta. Potrivit primarului Cristian Poteras, in prezent se renoveaza si repara gradinitele nr. 40, 41, 57, 83, 90, si opt colegii, licee si scoli: Grupul Scolar "Petru Poni", Grupul Scolar "D-na Stanca", Colegiul Tehnic "Gh. Airinei", liceele "Eugen Lovinescu", "Grigore Moisil", "Marin Preda", scolile generale nr. 117 si 205. Investitiile din aceasta prima etapa sunt finantate cu aproape 6 milioane de lei din bugetul local, la care se adauga 3,3 milioane de lei de la Ministerul Educatiei.
Gradinite noi
In Scoala generala nr. 309 va fi amenajata o gradinita pentru 160 de copii in 8 grupe, la Scoala nr. 205 vor functiona 5-6 grupe de prescolari, in incinta Grupului Scolar "Mircea Eliade" va lua fiinta o gradinita cu minimum 4 grupe, iar finalizarea consolidarii Gradinitei nr. 208 o va face functionala in toamna. Primarul Poteras promite ca pana in luna octombrie va mansarda gradinitele nr. 41, 87, 195, 209 si 246, pentru inca 500 de copii, si va construi noi corpuri de cladiri la Gradinita nr. 274 si la scolile nr. 142, 198 si 311.
In topul investitiilor de acest fel se afla, insa, primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, care a construit deja doua corpuri noi de gradinita si are "pe teava" alte 12, in curtea gradinitelor nr. 112, 199, 255, 187, 116, 38, 161, 86, in incinta grupurilor scolare "Nichita Stanescu" si "C. Nenitescu", a Liceului Teoretic "Dante Alighieri", si a Scolii nr. 80.
Consolidari cu fonduri BEI
Primaria Sectorului 3 a inceput luna trecuta consolidarea si modernizarea unitatilor de invatamant din programul finantat de Banca Europeana pentru Investitii. In prima etapa sunt cuprinse scolile generale nr. 87, nr. 84, nr. 22 si Gradinita nr. 160, iar pentru etapa a doua - scolile generale nr. 16, nr. 47, nr. 81, nr. 20, nr. 149, si construirea de cladiri noi la grupurile scolare "Republica", "Nichita Stanescu" si la Scoala Speciala nr. 5 .
Pentru alte 61 de licee, scoli si gradinite, primarul Negoita a alocat din bugetul local 15,8 milioane de lei, iar incheierea lucrarilor de reabilitare este programata pana la 30 august.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin