Basescu nu crede in buna-credinta a guvernului Presedintele Traian Basescu a aparut aseara intr-o emisiune de doua ore la Realitatea TV, prima dupa referendum, pentru a acuza din nou grupurile mafiote, pe ziaristii care "ar muri de foame daca nu
Basescu nu crede in buna-credinta a guvernului Presedintele Traian Basescu a aparut aseara intr-o emisiune de doua ore la Realitatea TV, prima dupa referendum, pentru a acuza din nou grupurile mafiote, pe ziaristii care "ar muri de foame daca nu ar fi politicienii", guvernul "fara viziune", care "se ingroapa in ziua de maine", dar si o cacealma legata de majorarea pensiilor.  Potrivit sefului statului, aceasta pacalire a populatiei ar avea un resort electoral, asa cum au avut in 2004 cele doua ordonante de urgenta ale Guvernului Nastase prin care tichetele CFR neutilizate de pensionari se decontau in lei, respectiv se acordau pensii de urmas. "Nu spun ca nu voi promulga legea pensiilor, dar voi cere guvernului sa-mi spuna sursa de finantare. Guvernul nu a reusit sa dea sursele de finantare nici la discutiile din comisii, nici in plen. Ma tem ca se pregateste o cacealma in ceea ce priveste bugetul pentru majorarea pensiilor. Fondul de pensii va fi pregatit ca in doi ani sa intre in colaps", a acuzat Basescu.  VESNICUL REGRET. El a acuzat Guvernul ca nu are o viziune, ci doar "se ingroapa in ziua de maine", facand orice "numai ca sa supravietuiasca". Cat despre premier, presedintele a aratat ca Tariceanu este "departe de a fi un adversar" pentru el, intrucat nu are capacitatea de a-i fi competitor. Numirea lui Tariceanu ramane cea mai mare greseala a lui, a reiterat Basescu, reprosandu-i premierului ca nu a demisionat dupa referendumul in care "si-a dat mana cu Hrebenciuc, Iliescu si Verestoy". Viorel Hrebenciuc, Verestoy Atilla si Bogdan Olteanu ar fi, potrivit sefului statului, reprezentantii unei "mafii politice" care a decis scoaterea PD de la guvernare si suspendarea sa din functie pentru a subordona justitia. De la PSD s-ar fi asteptat sa-l trimita pe Hrebenciuc sa "negocieze fier vechi", in schimb "trebuie sa recunoasca aprecierea" pe care o are pentru Rus, Dancu si Puscas, "oameni cu care se poate discuta". Cu siguranta insa, urmatorul premier pe care il va numi va fi de la PD, a aratat Traian Basescu si, daca ar putea forma un guvern numai cu PD, ar face-o, pentru ca PD este "maxim curatat".  S-A CERUT LA TVR! Seful statului a dezvaluit aseara si de ce s-a razgandit in privinta desemnarii unui reprezentant in consiliul de administratie al TVR: pentru ca in doi ani si jumatate, TVR nu l-a invitat decat o data intr-o emisiune. El a recunoscut in schimb ca s-a autoinvitat de trei ori. El l-a caracterizat pe Alexandru Sassu drept un politruc, care nu poate fi comparat cu propunerea sa, Catalin Avramescu, un "profesor universitar".  UNINOMINAL. Alegeri pe actualul sistem electoral nu se vor mai face in Romania, a "garantat" aseara seful statului, anuntand ca in septembrie va organiza referendumul pentru votul uninominal, daca legea nu va fi adoptata. El i-a acuzat din nou pe liderii politici ca au mintit cand au promis adoptarea legii pana la 30 iunie. (Oana Stancu, Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.