"Chiar si un singur material copiat in mod nepermis este inaceptabil din punctul meu de vedere. Regret foarte mult ca s-a intamplat asa ceva", a declarat directorul general al SAP, Henning Kagermann. El a precizat ca materialele copiate ilegal de cei de la TomorrowNow nu au fost distribuite in cadrul grupului SAP. In urma scandalului, conducerea TomorrowNow a fost reorganizata, a spus directorul SAP.
Oracle a dat in judecata SAP in luna martie, acuzand compania rivala ca a folosit parolele unor clienti ai Oracle pentru a fura programe de pe site-ul de asistenta tehnica al companiei. Potrivit reprezentantilor Oracle, un numar de peste 50 de angajati ai SAP au copiat mii de produse software si alte materiale confidentiale referitoare la aplicatiile PeopleSoft si JDEdwards, care fac parte din portofoliul Oracle.
Oracle ocupa locul secund in lume pe segmentul aplicatiilor de administrare a afacerilor, dupa grupul german SAP. In ultimii trei ani, compania a cheltuit 20 de miliarde de dolari pentru achizitia unor firme mai mici din industria de software, pentru a concura mai bine cu SAP. In acelasi timp, Oracle este partener cu SAP pe segmentul de baze de date, deoarece majoritatea clientilor SAP folosesc baze de date Oracle.