Ca in fiecare an, de 4 iulie, ambasadorul american la Bucuresti a oferit o receptie la care au luat parte VIP-urile politice dambovitene, in frunte cu presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu.   Ambasadorul american
Ca in fiecare an, de 4 iulie, ambasadorul american la Bucuresti a oferit o receptie la care au luat parte VIP-urile politice dambovitene, in frunte cu presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu.   Ambasadorul american la Bucuresti Nicholas Taubman a oferit aseara o receptie la resedinta sa, prilejuita de implinirea a 231 de ani de la declararea independentei celor 13 colonii americane, la 4 iulie 1776. La petrecere a participat intreaga elita politica romaneasca, in frunte cu presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, precum si membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti si personalitati ale vietii publice romanesti. In total, peste 2.000 de persoane s-au delectat cu gratarele si cocteilurile oferite de americani.   Spre deosebire de alti ani, de aceasta data masurile de securitate au fost draconice, fortele de ordine oprind circulatia pe Soseaua Kiseleff. Petrecerea a reprezentat o oportunitate perfecta atat pentru gazda cat si pentru oaspetii romani, de a face declaratii de curtoazie.   CEL MAI BUN PRIETEN. "America nu are un prieten mai bun decat Romania", a declarat Nicholas Taubman, aceeasi idee fiind sustinuta la unison atat de Traian Basescu cat si de Calin Popescu Tariceanu. "Romania va fi un promotor fara rezerve al ideii ca Europa are nevoie de un parteneriat cu SUA, tot la fel cum Statele Unite au nevoie de un parteneriat cu Europa. Nici o tara, singura, nu poate face fata amenintarilor zilei de azi", a declarat presedintele roman. Calin Popescu Tariceanu a amintit de Parteneriatul strategic Romania - SUA care reprezinta un pilon al politicii externe a Bucurestiului. Totodata, el a remarcat in mod special activitatea Camerei de Comert Romano-Americane, care prin eforturile pe care le face si prin investitii contribuie la cresterea economica si la modernizarea mediului de afaceri romanesc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.