Pare desprins din filmele SF, dar in curand se va transforma in realitate: cu o simpla pastila vom putea sterge amintirile neplacute. O echipa de cercetatori de la universitatile Harvard si McGill din Montreal testeaza o pilula care blocheaza amintir
Pare desprins din filmele SF, dar in curand se va transforma in realitate: cu o simpla pastila vom putea sterge amintirile neplacute. O echipa de cercetatori de la universitatile Harvard si McGill din Montreal testeaza o pilula care blocheaza amintirile, provocand o forma de amnezie. Psihiatrul ar putea sa distruga asftel procesul biochimic prin care se pastreaza aminitirile. Studiul, publicat in Journal of Psychiatric Research, demonstreaza cum propranololul poate distruge amintirile unor persoane care au suferit traume. Timp de zece zile, oamenii de stiinta au tratat 19 persoane care au trecut prin accidente sau violuri. Ei au observat ca dupa administrarea tratamentului, amintirile pacientilor erau mai estompate si mai putin traumatizante. In mod normal, propranololul este indicat pacientilor cu hipertensiune, dar a fost demonstrat ca provoaca probleme de memorie. Unii oameni de stiinta se tem ca pastila care provoaca amnezie ar putea fi folosita abuziv, fara sa existe traume reale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.