Depolitizarea Consiliilor de Administratie din TVR si SRR a fost readusa ieri in discutie de catre Sindicatul Pentru Unitatea Salariatilor TV (SPUS TV) si Federatia Sindicatelor din SRR, impreuna cu celelalte organizatii fondatoare ale US MediaSind,
Depolitizarea Consiliilor de Administratie din TVR si SRR a fost readusa ieri in discutie de catre Sindicatul Pentru Unitatea Salariatilor TV (SPUS TV) si Federatia Sindicatelor din SRR, impreuna cu celelalte organizatii fondatoare ale US MediaSind, participantii exprimandu-si, inca o data, disponibilitatea de a fi parte activa in procesul de modificare a Legii 41/1994.
Declansata in 2005, procedura de modificare a legii a ajuns intr-o faza de stagnare. Camera Deputatilor a aprobat un document cu grave deficiente, care nu asigura depolitizarea CA din cele doua institutii media si nu garanteaza independenta editoriala a Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si a Societatii Romane de Radio (SRR), iar la momentul actual, legea zace la Senat. "Aceasta arata ca nu exista vointa politica pentru solutionarea problemelor grave ale serviciilor publice de radio si TV, fapt demonstrat prin incontinuitatea si incoerenta fostelor conduceri. Iar numirea de acum, a lui Alexandru Sassu, chiar daca este una interimara, este doar o consecinta a unei legi proaste, o alegere dupa un algoritm politic dictat de legea in vigoare. Chiar si presedintele Traian Basescu, desi spusese ca nu va mai face nominalizari pentru o institutie ce trebuie sa ramana independenta, acum, a venit cu doua propuneri", a declarat ieri, Cristi Godinac, presedintele MediaSind. Pentru o reala depolitizare a CA din cele doua societati, sindicalistii propun o componenta noua: 2 reprezentanti ai Parlamentului (Camera si Senat), 1 reprezentant al Presedintiei, 1 al Guvernului (specialist de la Ministerul Finantelor), 1 reprezentant al minoritatilor, 5 reprezentanti ai Academiei Romane, Uniunilor de Creatie si ONG-uri, 3 reprezentanti ai salariatilor. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.