Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus ieri arestarea pentru 29 de zile a lui Gerald Gorduna, fostul patron al jocului de intrajutorare Gerald.

Surse judiciare ne-au declarat ca mandatul discutat ieri de magistratii bucuresteni ar
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus ieri arestarea pentru 29 de zile a lui Gerald Gorduna, fostul patron al jocului de intrajutorare Gerald.

Surse judiciare ne-au declarat ca mandatul discutat ieri de magistratii bucuresteni ar fi emis inca din data de 25 mai 2004 de o instanta din localitatea germana Cotbus, unde omul de afaceri este cercetat sub acuzatia de trafic de droguri. Potrivit surselor citate, Gorduna a fost prins ieri-dimineata in Bucuresti si a fost dus in fata procurorilor, care au dispus retinerea lui pentru 24 de ore.

Afaceristul a fost dus apoi la Curtea de Apel Bucuresti, pentru discutarea mandatului european de arestare emis pe numele sau. Primul scandal penal de care a fost legat numele lui Gorduna a avut legatura chiar cu afacerea care l-a facut celebru: jocul de intrajutorare. In perioada 1993-1994 aproximativ 5.000 de persoane s-au plans ca au fost inselate. Gorduna a fost acuzat ca si-ar fi insusit din fondul de 24,8 miliarde de lei vechi, constituit prin depuneri, peste 525 de milioane de lei vechi.

Omul de afaceri a fost condamnat in 1996 la doi ani de inchisoare pentru inselaciune, dar a reusit sa fuga din tara in acelasi an. Sapte ani mai tarziu, autoritatile italiene l-au extradat pe Gorduna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.