O invata odata cu laptele de mama. Incep sa cante Imnul National chiar mai inainte de a sti cum sa articuleze cuvintele. Mana dreapta a fiecarui american merge la inima. Ei jura credinta patriei lor si libertatii universale pe care o intrupeaza din prima clipa a constiintei de sine. Mandria de a fi american este modestia de a primi un dar suprem de la Dumnezeu. Si mandria de a fi american este constiinta de aparator al Lumii Libere. Aceasta mandrie e o datorie si o responsabilitate fara egal. Ca a uriasilor care stiu ca datoria lor e sa-i apere pe cei mai slabi si in acelasi timp sa aiba grija sa nu-i striveasca.
Iubesc America. Nu fac nici un secret din asta. America e frumoasa si scandaloasa. Complexa ca insasi viata. Puternica si vulnerabila. Tare si sensibila. Unita in profunzime si divizata la suprafata. America profunda, SUA conservatoare este America valorilor crestine intemeietoare. Iudeo-crestine, ar spune unii. Amendament acceptat. in sensul ca Noul Testament in cel Vechi se anunta. IN GOD WE TRUST - (NE IN) CREDEM IN DUMNEZEU, scrie pe dolarul american. Iisus a dat cu biciul in templu pentru ca era profanat de farisei. Moneda nationala a SUA e consacrata ca valoare materiala supusa legii spirituale. Visul american e considerat de unii simplu vis de inavutire. in realitate, visul american inseamna implinire a darurilor pe care Dumnezeu i le-a dat omului ca sa le daruiasca. Inmultirea talantilor. De aici si cultul muncii, fata de lenea europeana.
America profunda este cea mai credincioasa tara. Credincioasa deopotriva propriului popor si cauzei umanitatii eliberate. Poporul american este cel mai credincios popor. Profund crestin si profund tolerant al tututor religiilor si credintelor ale caror drepturi le apara chiar pe propriul teritoriu national. America profunda este amenintata in primul rand de la ea de acasa de America superficiala. Cu miliardarul anticapitalist George Soros in frunte, imigrant adoptat ca sa tradeze. America smintelilor hollywoodiene, a stangismelor sinucigase, a organizatiior antiamericane care servesc cauza infractorilor, teroristilor, delatorilor. America atee, care propovaduieste dreptul la sinucidere si manifesteaza pentru el. America este deoporiva patria crestinului Mel Gibson, reintors acasa dupa aventura australiana a parintilor lui si tara ratacita a lui "Hanoi Jane", Jane Fonda fara Dumnezeu, care si-a vandut tara comunistilor de la Hanoi. La fel cum candidatul Partidului Democrat de stanga John Kerry, batut mar in 2004 de republicanul George W. Bush, si-a tradat camarazii in razboiul din Vietnam si figureaza pentru asta in Muzeul eroilor comunisti.
America a eliberat Europa de nazism si apoi de comunism. America este singura tara care pune in joc viata fiilor si fiicelor ei pentru libertatea fiilor si fiicelor altor popoare. Pentru libertate mondiala. America nu poate fi distrusa, nici ingenunchiata. Chiar daca tentativele - din interior si din exterior - sunt nenumarate. Statele Unite ale Americii constituie tara unica in lume a carei Constitutie stipuleaza dreptul la fericire. Happy 4th July, America!