Sergentul Dan Bulac a cazut in gol in timpul executarii unui salt de la 1.500 metri. Purtatorul de cuvant al MIRA, Marius Tache, a declarat ca incidentul s-a produs in jurul orei 19:00, in timpul unui exercitiu comun al jandarmilor si al Ministerului
Sergentul Dan Bulac a cazut in gol in timpul executarii unui salt de la 1.500 metri. Purtatorul de cuvant al MIRA, Marius Tache, a declarat ca incidentul s-a produs in jurul orei 19:00, in timpul unui exercitiu comun al jandarmilor si al Ministerului Apararii, care avea loc pe Aeroportul Clinceni, in apropiere de Bucuresti. Tache a precizat ca militarul, un sergent major in varsta de 31 de ani, angajat in cadrul brigazii din anul 2003, a avut "probabil o problema tehnica", motiv pentru care nu i s-a deschis parasuta, prabusindu-se la sol. Potrivit autoritatilor, militarul participase la exercitii similare, executand peste 60 de salturi, era brevetat ca parasutist din anul 2003 si era atestat de Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala. La randul sau, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a solicitat conducerii Jandarmeriei Romane un raport detaliat privind conditiile in care a avut loc accidentul de la Clinceni si a cerut constituirea unei comisii de ancheta pentru a stabili cauzele care au condus la producerea nefericitului incident.
Legistii ilfoveni nu au gasit, la o prima analiza, nici un indiciu care sa confirme faptul ca militarul ar fi suferit un infarct sau o alta afectiune din cauza careia sa nu fi deschis parasuta de rezerva. Potrivit Mediafax, medicii legisti spun ca prima evaluare a cadavrului arata ca barbatul ar fi murit in urma impactului cu solul. Purtatorul de cuvant al Brigazii Speciale de Interventie, sublocotenent Marius Militaru, a declarat, ieri, ca anchetatorii analizeaza mai multe cauze care ar fi putut duce la producerea accidentului, intre care si motivele pentru care militarul nu a incercat sa deschida si parasuta de rezerva. "Se pare ca prima parasuta a fost actionata si, din motive neelucidate inca, nu s-a deschis. Totusi, cea de a doua parasuta - cea de rezerva - nu a fost actionata. Anchetatorii incearca sa stabileasca motivele pentru care jandarmul nu a actionat-o", a explicat Militaru, adaugand ca jandarmul era foarte bine pregatit. "A fost unul dintre eroii care nu s-au vazut, dar care au salvat multe vieti la inundatiile din 2005", a spus sublocotenentul. Reprezentantii Jandarmeriei Romane au precizat ca "inainte de executarea saltului, militarul a fost supus unei pregatiri preliminare, care a constat intr-un instructaj complex, desfasurat pe durata a sase zile consecutive si, de asemenea, a participat la pregatirea nemijlocita dinaintea parasutarii".
Oana ROTARU


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.