ZAHAR. Cultivatorii de sfecla care renunta la contractele de furnizare a materiei prime cu fabricile de zahar ar putea primi o compensatie de 237 de euro pentru fiecare tona de zahar, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene. Propunerea se incadre
ZAHAR. Cultivatorii de sfecla care renunta la contractele de furnizare a materiei prime cu fabricile de zahar ar putea primi o compensatie de 237 de euro pentru fiecare tona de zahar, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene. Propunerea se incadreaza in seria de reglementari care promoveaza renuntarea la productia de zahar, in contextul in care pe piata comunitara exista excedent. (D.I.)   PRIVATIZARE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va scoate la vanzare pana in septembrie ultimele trei filiale Electrica Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord. "Nu am stabilit care va fi pachetul de actiuni scos la vanzare. Cert este ca vom merge ca si la celelalte filiale pe o metoda combinata de privatizare (vanzare directa si majorare de capital - n.r.)", a explicat Laszlo Gyerko, vicepresedintele AVAS. Pentru privatizarea complexurilor energetice, AVAS asteapta aprobarea strategiei energetice de catre Guvern.   INFRINGEMENT. Comisia Europeana a facut primul pas pentru declansarea procedurii de infringement impotriva tarii noastre pentru "actiunea de aur" de la Petrom, transmitand Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) o scrisoare in acest sens. AVAS va infiinta o echipa de lucru alcatuita din trei experti care vor elabora documentatia referitoare la "actiunea de aur" detinuta de stat la Petrom. In termen de doua luni, autoritatile romane vor transmite CE raspunsul si documentatia oferita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.