Teatru, seriale, spiritualitate, „Faimosii" si religie. Pe scurt, programul auster pentru aceasta vara prezentat de Dana Deac, directorul TVR 1.Dana Deac, sefa TVR 1, vrea o
grila de vara rafinata Avem „Forsyte Saga"… ala vechi? Nu, nou.

„Dolmen"?

Un serial frantuzesc foarte bun.

Simbata si duminica, pentru copii. Bratu si Florea, la „Telematinal". Maruta si Moga in „Faimosii". Stefan Lungu, „Partener de weekend". Teatru…

Asta-i noutatea. Si avem si o introducere facuta in fiecare joi de George Banu. Da, George Banu! Ce te uiti asa la mine? George Banu, da. Va fi o superbitate, o bijuterie ce va face el.

Da, desene animate si Pelerini. Adica, nimic la TVR 1.

Cum adica nimic? Piese de teatru sint nimic? „Pelerini" si „Calea Imparatiei" sint doua emisiuni noi.

Teatru, vara?

Piese noi si piese din arhiva. Da, sint piese preluate de la Teatrul de Comedie, de la Festivalul de la Sibiu. Da, sint si din arhiva. „Hagi Tudose", cu un actor coplesitor.

Vara, vreme de sprit.

Vara, vara, cind teatrele se inchid si actorii fac suse. Pe mine ma doare sufletul cind stiu lucrul asta.

Nu e sprit programul asta.

Ma certi?

Nu.

Este o grila de vara mult mai culturala. Marina Constantinescu isi mentine emisiunea. Aduce persoane interesante in fiecare luni. Sint emisiunile astea religioase si spirituale, realizate in stilul Discovery, cu monahi si locuri sacre autentice. Teatrul tv? De ce nu?

Prima TV are Gina Pistol. Antena 1, Bahmuteanu.

Asta-i diferenta. Eu nu mi-am propus sa am vedetele mentionate. Eu il am pe Rautchi.

Cam ce audiente apreciati pe TVR 1?

Audientele si le face fiecare, consumul e mai mic, e adevarat. Eu am gindit grila aceasta ca un contrapunct la ceea ce vom trai in vara asta, oriunde vom merge in Romania ne va rasuna maneaua si kitschul ne va dansa in farfurie. TVR 1, seara, vezi lucruri rafinate.

E mai mult de TVR Cultural.

Nu, nu. E „Telematinalul"…

Adormitor.

Nu e divertisment. Sint informatii pe care altfel nu le poti prezenta, altfel lumea nu le afla.

Maruta-Moga.

Da, avem finala si doua best of-uri. Aici, miza este ceea ce li se ofera cistigatorilor: productie de muzica, vestimentatie. Poti fi celebru si Moga compune pentru tine. Emisiunea a prins.

Spiritualitate, religie.

Da, mi-am dorit mult aceste emisiuni. Sintem un popor destul de debusolat si in degringolada asta ai nevoie sa ai acces la modele. Aducem marile valori in casele oamenilor.

De ce TVR 1?

Sint mai responsabila aici.

De ce v-ati asumat TVR 1?

Din motive metafizice, poti intelege chestia asta? Eu, si cind am divortat, tot asa am facut-o. Asa fac eu alegerile in viata. Mi s-a spus ca persoane care s-au imbogatit in Occident se hotarasc o data in viata sa intoarca societatii ceea ce au invatat. Si eu fac astfel acum, fara sa ma imbogatesc. Am hotarit sa schimb ceva. M-am hotarit gindindu-ma la fiul meu… stii, traiesti in tara asta si tot timpul ii reprosezi ceva, or, daca tu nu faci ceva, degeaba reprosezi.

Se poate construi ceva aici?

Sper. Eu abia din toamna voi construi. Programul acesta este un program mai lejer. Este o vara austera.