Afacerea Bordei nu este singura pusa la cale de omul de afaceri Costica Constanda in care este implicat statul. In 2001, el a vandut RAPPS o vila din Primaverii la un pret de trei ori mai mare. Constanda a primit aproximativ un milion si jumatate de
Afacerea Bordei nu este singura pusa la cale de omul de afaceri Costica Constanda in care este implicat statul. In 2001, el a vandut RAPPS o vila din Primaverii la un pret de trei ori mai mare. Constanda a primit aproximativ un milion si jumatate de dolari in conditiile in care imobilul ar fi valorat circa 500.000 de dolari.


Domiciliul trecut de Costica Constanda pe toate proiectele depuse la Consiliul General este: Bulevardul Primaverii nr. 22. Numai ca, surpriza, la aceasta adresa functioneaza acum o institutie a Guvernului, respectiv Agentia Romana pentru investitii straine - Punctul national de contact pentru aplicarea recomandarilor ghidului O.R.C.D pentru intreprinderile multinationale. In spatele acestei incurcaturi, aparente la prima vedere, sta o alta afacere pe care Costica Constanda a facut-o, tot cu statul. Astfel, in 2001 omul de afaceri a vandut RAPPS imobilul din Bulevardul Primaverii 22 la un pret de trei ori mai mare de cat cel al pietei.


"A procedat la fel ca in cazul Bordei. A cumparat drepturile litigioase de la o familie care a avut teren in Bulevardul Primaverii 22, a construit un imobil pe care l-a vandut in 2001 Guvernului pentru suma de aproximativ un milion si jumatate de dolari, asta in conditiile in care la vremea respectiva proprietatea era evaluata la circa 500.000 de dolari. Pastrand aceeasi reteta, adica cumparand drepturile litigioase de la o familie, a intrat in posesia unui alt teren, tot in Primaverii, 17-19, pe care ulterior l-a vandut Bancii Columna", ne-a spus senatorul PD Marian Marinescu.


O SUPRAFATA DEJA VANDUTA. Constanda locuieste acum in Cartierul Francez, acolo unde de fapt a avut teren familia Lincaru, de la care a luat ulterior drepturile de proprietate, primind in final Parcul Bordei, cele doua dispozitii fiind semnate de primarul general de atunci, Traian Basescu. In aceste conditii, Constanda a devenit proprietarul a 3,3 hectare de teren pe malul Lacului Floreasca. Inainte ca situatia juridica a terenului sa fie clarificata, Constanda s-a pus pe treaba. A taiat ilegal peste o suta de copaci si a vandut o parcela de teren in suprafata de cinci mii de metri patrati unor ucraineni, situata pe latura din Strada Turgheniev, la jumatatea drumului dintre resedinta lui Traian Basescu si Strada Eliade.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.